Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvatska može bolje: Prosvjed ispred zgrade HNK Split održat će se 1. lipnja

Hrvatska može bolje: Prosvjed ispred zgrade HNK Split održat će se 1. lipnja

Vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske!

U Splitu će se 1. lipnja u 18 sati također prosvjedovati zbog događaja oko kurikularne reforme, a prosvjed će se održati na Trgu Gaje Bulata. Niz je udruga dalo podršku inicijativi 'Hrvatska može bolje' i prosvjedu ispred HNK Split.

- Budući da je iz razvoja događaja, nakon kojih je stručni tim za Cjelovitu kurikularnu reformu predvođen Borisom Jokićem zatražio razrješenje zbog pokušaja političkog preuzimanja stručnog procesa kurikularne reforme, razvidno da Vlada nije sposobna provoditi reforme, a da vladajuća saborska većina političkim pritiscima dodatno opstruira i ono što entuzijastični stručnjaci pokušavaju napraviti, vrijeme je da im pošaljemo poruku da su dobro obrazovanje, stručnost i ljudski resursi važni za budućnost Hrvatske! - navodi se u pozivu na prosvjed.

Kao i ovo:

- Osigurajmo djeci odrastanje u modernom, kvalitetno osmišljenom obrazovnom sustavu koji će im dati konkurentna znanja i vještine za život u 21. stoljeću. Podržimo cjelovitu kurikularnu reformu koju vodi dr. sc. Boris Jokić i tim stručnjakinja i stručnjaka, temeljenu na znanstvenim činjenicama.

Vaša reakcija na temu