Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hrvoje Marušić: Ulaz ilegalnih migranata treba spriječiti pod svaku cijenu!

Hrvoje Marušić: Ulaz ilegalnih migranata treba spriječiti pod svaku cijenu!

Nemam ništa protiv stranaca koji žive u Hrvatskoj ili u mom kvartu, pod uvjetom da su tu legalno i da poštuju hrvatske zakone

Splitskim političarima smo postavili nekoliko istih pitanja vezanih za migrante. Evo odgovora Hrvoja Marušića, predsjednika HSP-a Split...

Predstavljaju li migranti realnu opasnost ili se to preuveličava?

- Naravno da ilegalni migranti, koji su izvan svake kontrole, predstavljaju velike sigurnosne probleme u Hrvatskoj.

Smatrate li migrantsku rutu koja prolazi kroz Hrvatsku opasnošću na naš turizam?

- Turizam je jedna vrlo krhka biljka i svaki vanjski utjecaj bi i te kako mogao ugroziti turizam koji je u Dalmaciji osnovna gospodarska aktivnost. To se nikako ne smije dogoditi! U turizmu je sigurnost sigurno najvažniji faktor.

Treba li policija pojačati nadzor na području Dalmacije?

- Naravno da policija treba i to maksimalno pojačati svoje aktivnosti, kako na graničnim područjima, tako i na svim potencijalnim rutama kretanja ilegalnih migranata u unutrašnjosti države.

Kako biste se Vi postavili da ste u poziciji hrvatskog premijera? 

- Ha, ha, ha, da sam premijer, ponio bih se kao Viktor Orban, maksimalno bih zaštitio teritorij svoje države i svoj narod. Sigurnost hrvatskog naroda bi mi sigurno bila ispred interesa nekih polutajnih i tajnih europskih i svjetskih centara moći koji rade na rastakanju nacionalnih država. Hrvati su prije četvrt stoljeća izašli iz jedne talionice naroda, sad nam Europa nudi novu. Hrvati se napokon moraju okrenuti sebi, svojim unutrašnjim potencijalima i resursima, a ne slijepo slušati briselske anacionalne birokrate. Uvijek se Hrvatskom upravljalo izvana, napokon moramo početi voditi brigu o sebi, a ne predati opet svoju sudbinu u ruke stranaca, nikada do sada to nije izašlo na dobro.

Tko je kriv za migrantsku krizu, je li se mogla ili još uvijek može spriječiti?

- Migracijsku krizu izazvali su svjetski centri moći s razlogom 'razvodnjavanja' nacionalnih država, a samim time i izazivanjem ozračja nesigurnosti i panike što nekima očito odgovara. Najviše bih ovdje kao provoditeljicu ove sulude politike istaknuo Angelu Merkel, koja je najgorljivija zagovornica nekontrolirane migrantske politike.

Bi li Vam smetalo ili bi Vam bilo drago da se u Vašem kvartu trajno nasele migranti?

- Nemam ništa protiv stranaca koji žive u Hrvatskoj ili u mom kvartu, pod uvjetom da su tu legalno i da poštuju hrvatske zakone.

Da vidite veću grupu migranata uz cestu, što biste učinili? Prijavili policiji, primili u svoj dom, samo prošli...

- Naravno da bih prijavio policiji, apsolutno ne isključujem pomoć onima kojima bi u tom trenutku ona bila potrebna, ali apsolutno sam protiv ilegalnih migranata i ilegalnih migracija. Ulaz ilegalnih migranata, dakle osoba bez ikakvih dokumenata, i to muškaraca u najboljim godinama (jako malo je tu žena i djece) treba spriječiti pod svaku cijenu!

Vaša reakcija na temu