Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Humanitarna večera za obnovu JIL-a: Prikupili smo 150 tisuća kuna, a namjeravamo duplo više

Humanitarna večera za obnovu JIL-a: Prikupili smo 150 tisuća kuna, a namjeravamo duplo više

Želja 'rotarijanaca' je pozitivne vibracije koje su se stvorile među Rotary klubovima prenijeti i na lokalne zajednice

U hotelu President Solin sinoć se održala humanitarna večera pod nazivom 'Krug prijateljstva', za čiju su se organizaciju pobrinuli Rotary klubovi Solin, Split i Kaštela. Cilj humanitarne akcije je prikupljanje sredstava za nabavu medicinske opreme odjela Neurokirurgije KBC-a Split, a dodajmo da se akcija odvija uz visoko pokroviteljstvo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i traje do 24. lipnja.

- Do sada je od strane 20 donatora skupljeno oko 150 tisuća kuna, čime smo na otprilike polovici onoga što smo zacrtali, a to je približno 350 tisuća kuna. Tek po završetku akcije aplicirat ćemo za dobivanjem bespovratnih sredstava Rotary zaklade, iz koje očekujemo dvostruki iznos kao bonus. Ta svota nam garantira da ćemo nabaviti rehabilitacijske krevete. Započeli smo početkom ožujka, ali ova večera je vrhunac cijele priče - kazao nam je Danijel Jozić, predsjednik Rotary kluba Solin.

Ideju prikupljanja sredstava je pokrenuo dr. Vlatko Ledenko, s odjela Neurokirurgije KBC-a Split, čiju je Jedinicu intenzivnog liječenja u listopadu prošle godine zahvatio požar.

- Samo zbog prisebnosti i hrabrosti dežurnog osoblja, koji su tog dana bili na našem odjelu, spašeni su životi devet tada nepokretnih i bespomoćnih pacijenata. Ostala nam je samo materijalna šteta. Silno sam ponosan i zahvalan tim ljudima. Sada naš odjel radi u nemogućim uvjetima, ali navikli smo već na takvo nešto.

- Upozoravali smo više puta na teške uvjete, a situacija će postati uskoro i neizdrživo, s obzirom da nam se bliži turistička sezona i povećava se priljev turista, samim time i pacijenata. S ove večere opet upućujem apel Upravi naše bolnice i Ministarstvu zdravlja: 'Gospodo draga, mi smo napravili koliko smo mogli za obnovu našeg odjela, sada je na vama red' - poručio je Ledenko.

Splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić zahvalio se svima koji su donirali sredstva za obnovu JIL-a odjela Neurokirurgije.

- Županija je prošle godine sudjelovala u nabavi opreme i instrumenata u splitskoj bolnici sa 3 milijuna kuna. Sve to radimo zbog ljudi velikog srca, znanja i altruizma, koji svakodnevno spašavaju živote naših sugrađana. Nema plemenitije ostvari od te koje oni rade i zato im treba pružiti najbolje moguće uvjete.

Akcija traje do kraja lipnja, a želja 'rotarijanaca' je pozitivne vibracije koje su se stvorile među Rotary klubovima prenijeti i na lokalne zajednice, pa da se i one uključe u ovih preostalih 30-ak dana akcije u prikupljanje potrebitih sredstava.

Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun otvoren isključivo za ovu humanitarnu akciju: IBAN: HR7223300031559098613

Opis plaćanja: Donacija za hum. projekt 'Krug prijateljstva'.

Vaša reakcija na temu