Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Humano srce splitskog sveučilišta

Humano srce splitskog sveučilišta

Akcija započinje u četvrtak, 15. rujna, u 11.30 sati u prostorijama udruge Most

Sveučilište u Splitu u suradnji s udrugom Most pokreće akciju Humano srce splitskog sveučilišta kojoj je cilj donacija hrane potrebitima o kojima skrbi navedena udruga. Akcija započinje u četvrtak, 15. rujna, u 11.30 sati u prostorijama udruge Most, Gundulićeva 22, kada će biti podijeljeni prvi obroci. Akciju će predstaviti rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović sa suradnicima, studenti i predstavnici udruge Most.

Prema strateškom cilju br. 6. drugog strateškog područja Strategije Sveučilišta u Splitu za 2016. godinu, koje se odnosi na kontinuirani razvoj studentskog standarda, te prema 3. strateškom cilju, trećeg područja Strategije koje se odnosi na Sveučilište kao odgovoran društveni segment u  svojoj lokalnoj sredini, i sukladno Akcijskom planu provedbe Strategije, Sveučilište pokreće i provodi ovu humanitarnu akciju.

Akcija će trajati tijekom cijele akademske godine, a u njoj će, na poziv rektora prof.dr.sc. Šimuna Anđelinovića, sudjelovati sve sastavnice Sveučilišta. 

Dobra je ovo vijest za naše socijalno ugrožene građane koji nemaju dom, beskućnike o kojima skrbi udruga Most u Splitu, jer će se u menzama Studentskog centra jednom tjedno kuhati hrana namijenjena njima i uz pomoć studenata i nastavnika volontera, odnositi u prostorije prihvatilišta, Gundulićeva 22, za otprilike 35 naših sugrađana. 

Uz logističku podršku Studentskog centra, akcija će se provoditi u suradnji sa Studentskim zborom, krovnom udrugom Alumi Sveušilišta u Splitu ASUS, studentskim udrugama (SKAC, Frama, Hrvatsko nadzemlje) i ostalim udrugama i volonterima koji izraze interes za sudjelovanjem.

- Volonterskim radom želi se potaknuti društvena solidarnost i osvijestiti kod studenata i nastavnika jači osjećaj pripadnosti društvenoj zajednici. Okolnosti života ne idu uvijek svakom čovjeku na ruku, a suosjećanje je vrlina koja ljudsko biće čini plemenitijim od ostalih živih bića. Da bi suosjećali s drugim ljudima, nama bliskima, ili sasvim nepoznatima, potrebno je otvoriti svoje srce i ponuditi drugima pomoć. Ovom akcijom Sveučilište još jednom želi pokazati da je pokretač ili aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, pa i onih kojima je cilj pomoć u situacijama kada je to najpotrebnije - poručuje se u priopćenje Sveučilišta.

Vaša reakcija na temu