Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HUOJ: Autori stranice 'Di su pare' u završnici izbora za Komunikatora godine

HUOJ: Autori stranice 'Di su pare' u završnici izbora za Komunikatora godine

U uži izbor su uvršteni prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku

Autori stranica Ćaća se vrača i Di su pare, zbog tajnosti nominirani pod imenom Dite Ćaćino, ulaze u završnicu izbora za Komunikatora 2018. godine. U toj su završnici uz njih ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, europarlamentarka Biljana Borzan te načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u Zemuniku pukovnik Davor Turković. Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću za nekoliko će dana objaviti i posljednjeg finalista.

Iako su im osnovne značajke dobre komunikacije zajedničke, svatko ima svoj stil i komunicira drugačiji sadržaj. Splitska ekipa se za prestižno priznanje bori odličnim smislom za humor.

- Dite Ćaćino u završnicu izbora za Komunikatora godine uvrstili smo prije nego što im je stranica blokirana na Facebooku. U svakom se desetljeću istakne skupina autora koja kritički i satirički prati duh vremena, a čija komunikacija dopire do velikoga broja ljudi. U ime udruge komunikacijskih profesionalaca koji ne samo da trebaju znati obraćati se javnosti, nego jednako dobro i slušati njezin glas, prepoznali smo moć Diteta Ćaćinog. Skupina autora koja stoji iza tog imena, kratke satirične rečenice kombinira s fotografijama i video snimkama, a rezultat je mnogo više od zabave. Atraktivan vizualni sadržaj građane potiče na polemiku o politici, raznovrsnim društvenim temama, ali i zanimljivim aktualnim događajima. Ditetu Ćaćinom jasna je snaga društvenih mreža, a nakon blokade na Facebooku, svoj su kreativan komunikacijski projekt nastavili na Instagramu - kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Kreativci su rekli su da im je drago što je žiri prepoznao njihov rad, no u svojem su stilu dodali da su ih svi odmah pitali hoće li od toga biti što para.

O pokretanju stranica dvojica autora pod krinkama su kazali:

- Sve je krenulo spontano od neke zajebancije. Tako smo se zezali. To se zakotrljalo i nastalo je našto ogromno što se zove Di su pare.

Upitani o razvoju svoje komunikacije, kazali su:

- Najvažnije je da te maknu s Fejsa, onda kreću nominacije, nagrade..., a možda bude i koja para.

Nakon što objavi sve finaliste, žiri Grand PRixa birat će Komunikatora 2018. godine. Paralelno će se baviti i njegovim antipodom - Antikomunikatorom 2018. godine.

Vaša reakcija na temu