Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HUP DALMACIJA: Teo Petričević izabran za novog predsjednika Izvršnog odbora

HUP DALMACIJA: Teo Petričević izabran za novog predsjednika Izvršnog odbora

Održana je izborna skupština

Na Izbornoj Skupštini HUP-a Podružnice Dalmacija, za predsjednika udruge u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Teo Petričević, Capax d.o.o., a za dopredsjednike udruge mandat su dobili Helena Budiša, UHY HB Ekonom d.o.o. i Ante Pisac, Svpetrvs hoteli d.o.o..

Na Skupštini su usvojeni Izvješće o radu i Program rada za 2024. Prije biranja novog vodstva, spomenute su brojne aktivnosti koje su se odvijale u proteklom periodu, od velikog broja seminara, webinara i radionica do sudjelovanja članova u radnim skupinama HUP-a koje su radile na Poreznoj reformi, Zakonu o radu, temama poput bolovanja i sl.

Izvršni odbor udruge je u prethodnom mandatu započeo suradnju s lokalnom upravom i samoupravom, pa su tako održane proširene sjednice Izvršnog odbora na kojim su sudjelovali gradonačelnici Kaštela i Solina te dogradonačelnik Trogira.Ove godine je održan i prvi Radni ručak udruge malih i srednjih poduzetnika van Zagreba, u Splitu, s gradonačelnikom Grada Splita. Od većih događanja spomenuta je konferencija 'Dalmacija - gospodarska snaga Hrvatske' koja je okupila vodeće gospodarstvenike dalmatinske scene.

Nakon što je jednoglasno izabran novi Izvršni odbor, Skupštini se obratila Helena Budiša, zahvalila im se na do sada ukazanom povjerenju te se posebno zahvalila članovima Izvršnog odbora Podružnice na doprinosu aktivnostima podružnice. Priopćila je da je Izvršni odbor za predsjednika izabrao Tea Petričevića te dopredsjednike Helenu Budiša i Antu Pisca. Čestitala je novom predsjedniku i zaželjela uspjeh u nastavku artikuliranja poduzetničkih interesa.

Teo Petričević, novi predsjednik Izvršnog odbora HUP Podružnice Dalmacija, zahvalio se svima na ukazanom povjerenju te kazao kako će se nastaviti boriti za bolji status poduzetnika i nastojati što više uključiti nove generacije. 

'Mladima je potrebno približiti ono što radimo u svakodnevnom životu, a to možemo kroz isticanje i prezentiranje što više pozitivnih poduzetničkih priča. Očekivanja su velika i nadam se da ćemo uspjeti ispuniti sve ciljeve', rekao je.

Nakon radnog dijela Skupštine održan je Okrugli stol 'Poslovne prijevare: Trendovi i kako se zaštititi'.

Moderatorica Okruglog stola bila je izv. prof. dr. sc. Marijana Bartulović sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, a sudjelovali su predstavnici PU splitsko-dalmatinske: mr. sc. Vinko Maljić, voditelj Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije i Ivna Poljak Marunica, struč. spec. krim., policijska službenica za kibernetičku sigurnost.

Vaša reakcija na temu