Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
I POLICIJA IZNENAĐENA DIVERZIJOM NA SPOMENIKU: 'Nitko nas nije izvijestio o kukastom križu na bisti Radi Končaru'

I POLICIJA IZNENAĐENA DIVERZIJOM NA SPOMENIKU: 'Nitko nas nije izvijestio o kukastom križu na bisti Radi Končaru'

Druga PP u Splitu svega je 200 metara udaljena od biste Rade Končara. O kukastom križu doznali su od novinara

Druga policijska postaja u Splitu nalazi se svega dvjesto metara od biste Rade Končara na kojoj je danas osvanula svastika. O kukastom križu na spomeniku narodnom heroju doznali su od novinara. 

- Čuli smo se s komunalcima Grada Splita, oni sada postupaju - kazali su nam u PU splitsko-dalmatinskoj. 

U Gradu Splitu također nisu znali o najnovijoj diverziji na spomeniku Radi Končaru, no nakon dojave brzo su pristupili uklanjanju svastike. Kontaktiran je koncesionar koji inače ima ugovor za čišćenje spomenika, doznajemo od Ivice Grubišića Gire, savjetnika za komunalu gradonačelnika Splita. 

Spomenik Radi Končaru neko je vrijeme inače bio ograđen, no više nije. Ograda je bila tu dok se spomenik dodatno ne učvrsti kako bi se zaštitio od prolaznika s rušilačkim nagonom. 

Vaša reakcija na temu