I Poljak je nedozvoljeno raširio stolove, s nestrpljenjem očekujemo poteze Krstulovića Opare i uvođenje reda u centar grada

I Poljak je nedozvoljeno raširio stolove, s nestrpljenjem očekujemo poteze Krstulovića Opare i uvođenje reda u centar grada

Kako smo doznali, ugovorna dozvola je na 25 kvadrata, a proširio se na skoro 60

Nije samo pojedinim splitskim ugostiteljima drago izbaciti štekat van gabarita. Naime, na Cankarjevoj poljani, gdje je nekad bio Paradox popularni Poljak Luka Klimczak nakon što je proširio svoj biznis  i otvorio još jedan 'Luka ice cream and cakes' raširio je svoje stolove.

Nedozvoljeno, kako doznajemo u gradskoj upravi. Platio je Luka nekoliko kazni, tri tisuće kuna potom i šest, ali biznis je biznis. 

Žalili su se i iz kazališta, onemogućeno im je raditi za potrebe Splitskog ljeta i Marulićevih dana, ali i realizacija redovne sezone jer je otežan, gotovo onemogućen, prolazak vozila.

Kako smo doznali, ugovorna dozvola je na 25 kvadrata, a proširio se na skoro 60.

Navodno im je prijetio i raskid ugovora zbog nepoštivanja pravila, ali u 'Luka ice cream and cakes' su nam jutros rekli da su vraćeni u gabarite i da nema nikakvih problema.

Prema onome što smo vidjeli, nekoliko redova stolova su na istom mjestu, ali ako kažu da su riješili, vjerujemo im.

Luka nam je ovom prilikom rekao da su se naplaćivali kazni i za što trebaju i ne trebaju te da samo želi raditi posao u miru.

- Sada je sve u redu - pomirljivo je dodao i nastavio raditi. 

Kako smo čuli, o problemima su govorili i poljskom veleposlaniku.

Dijelom razumljivo ako ne vrijede ista pravila za sve, posebice ako se nekom žmiri na izlazak iz gabarita, a nekome ne. S nestrpljenjem se očekuju potezi novog splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare i uvođenje reda u centru grada. Hoćemo li ga dočekati i tko će imati prioritet na gradskim trgovima, ugostitelji ili kazalište odnosno građani vidjet ćemo.

Za to vrijeme, Plan upravljanja povijesnom jezgrom nakon godina volonterskog rada znanstvenika i udruga stoji u ladici.  

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare