Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Idealima protiv nasilja - izložba plakata i učenička debata u Info zoni

Idealima protiv nasilja - izložba plakata i učenička debata u Info zoni

Gotovo 60 posto učenika bilo je izloženo nasilju

Izložba plakata učenika Škole likovnih umjetnosti napravljenih u sklopu projekta udruge MoSt kojim se javnost želi osvijestiti o problemu nasilja među mladima i nužnosti pravovremene reakcije postavlja se u splitskoj Info zoni.

Na otvaranju izložbe 'Idealima protiv nasilja' 20. svibnja u 20 sati održat će se i prigodna debata splitskih srednjoškolaca.

O raširenosti nasilja među učeničkom populacijom govore podaci istraživanja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ iz 2012. godine koji upozoravaju da je oko 36% učenika bilo nasilno prema drugome, a gotovo 60% učenika bilo je izloženo nasilju - svakodnevno je nekom od oblika nasilja bilo izloženo 8,5%. Najučestaliji oblici nasilja kojima su djeca bila izložena su: ogovaranje, vrijeđanje, udaranje ili guranje te socijalna izoliranost. Statistike pokazuju i da čak u 85% slučajeva nasilja nitko nije pomogao žrtvi.

Plakati su radovi učenika trećeg razreda Škole likovnih umjetnosti Split, nastali u okviru Grafičkog odjela i pod vodstvom profesorica Višnje Mach Orlic. Voditeljica debatne škole je predsjednica Debatnog kluba Pravnog fakulteta Tea Barač.

Projekt Idealima protiv nasilja financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta a provodi udruga MoSt u partnerstvu s kazalištem Playdrama, Školom likovnih umjetnosti u Splitu, Ženskim đačkim domom i u suradnji s debatnim klubom Pravnog fakulteta.

Vaša reakcija na temu