Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čitatelj Dalmatinskog portala Ilegalni 'legionari' zauzeli Peristil

Ilegalni 'legionari' zauzeli Peristil

Dioklecijanove vojnike nije postavila Turistička zajednica, a prošle je godine urgirala i policija

Predsezonu ili preciznije nešto dublji džep turista s kruzera i ove godine koriste lažni 'legionari'. Naime, rimski vojnici su već zaposjeli Dioklecijanovu palaču, ali nije riječ o projektu Turističke zajednice koja sa smjenom straže počinje 15. svibnja. Istina, na Peristilu i pored Zlatnih vrata su i momci iz udruge za promicanje antičke kulture 'Dioklecijanova legija', ali su dobili konkurenciju u nelegalnim legionarima.

Ukratko, glavna razlika između ilegalaca i Dioklecijanove legije je u 'kacigama'. Ilegalni imaju, pojednostavnimo maksimalno, crvenu 'perjanicu' na oklopu na glavi, a 'legionari' samo srebrnu kacigu.

- Nadležne institucije zadužene za sigurnost turista i građana kao što su inspekcija carinske uprave, MUP ili komunalni redari povećanim aktivnostima utječu na regulaciju i kontrolu neovlaštenih legionara - kažu nam u Turističkoj zajednici Split.

Prošle godine je, podsjetimo, urgirala policija, ali to svakako nije rješenje.

Dok god gradska uprava ne uvede reda u centru grada, dok ne regulira pitanje uličnih zabavljača da se zna tko, što i gdje obavlja, scene poput ovih su pravilo, a ne rijetkost.

Vaša reakcija na temu