Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com IMAŠ JAKNU OSTAVI, TREBAŠ JAKNU UZMI: Sutra počinje poznata humanitarna akcija i u Splitu

IMAŠ JAKNU OSTAVI, TREBAŠ JAKNU UZMI: Sutra počinje poznata humanitarna akcija i u Splitu

Organizira je udruga Dyxy u suradnji s Vijećem kotara Spinut

Ako imaš jaknu ostavi, ako ti treba jakna uzmi, filozofija je humanitarne akcije koja je krenula iz SAD-a, a od 2017. održava se i u Hrvatskoj. U samo dvije godine zahvaljujući akciji od smrzavanja je spašeno više od 3000 ljudi, a od ove godine akcija je pokrenuta i u Splitu. Udruga Dyxy u suradnji s Gradskom kotarom Spinut organizira humanitarnu akciju po istom principu. Osim jakni, u prostorije kotara mogu se donijeti (i odnijeti) i kaputi, šalovi i rukavice. Akcija počinje sutra.

- Pozivamo sve građane koji imaju zimsku jaknu, kaput, šal  ili rukavice viška, a koji su spremni donirati ih onima koji nemaju tople odjeće za zimu ili su u teškoj financijskoj situaciji, da od srijede mogu svakim radnim danom od 16 do 18 sati donijeti odjeću u prostorije GK Spinut, Matoševa 29. Također, u istom vremenu potrebiti se mogu obratiti u prostorije kotara - naveli su organizatori te dodali kako za eventualne upite građani mogu koristiti mail: vijecegkspinut@gmail.com. 

Vaša reakcija na temu