Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com IMOTSKI ZAVIČAJNI MUZEJ: Za sanaciju sjeverne strane krovišta odobreno 100.000 kuna

IMOTSKI ZAVIČAJNI MUZEJ: Za sanaciju sjeverne strane krovišta odobreno 100.000 kuna

Prva faza radova je završena u lipnju prošle godine

Pučkom otvorenom učilištu Imotski Ministarstvo kulture odobrilo je još novčanih sredstava. Naime, u sklopu programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2019. godinu, odobreno je još 100 tisuća kuna za radove na saniranju sjeverne strane krovišta zgrade Zavičajnog muzeja. 

Prva faza obnove krovišta zgrade muzeja na imotskoj Điradi završena je u lipnju prošle godine. Tada je obnovljen južni dio krovišta, a sredstva su osigurana kroz investicijske natječaje koje je Pučkom otvorenom učilištu Imotski odobrilo Ministarstvo kulture i Splitsko-dalmatinska županija i Grad Imotski.

Pučkom otvorenom učilištu Imotski Ministarstvo kulture je, kroz različite programe, za ovu godinu već odobrilo ukupno 222 tisuće kuna, od čega 200 tisuća za sanaciju Gradskog kina, 12 tisuća za izložbu 'Životinjski svijet Imotske krajine', 5000 za predstavu Hasanaginica i 5000 za projekt 'Sine Božji budi faljen'. 

Vaša reakcija na temu