Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INCIDENT U CENTRU JURAJ BONAČI: Podvornica hospitalizirana na psihijatriji, defektologinju je uhvatila za vrat i zaprijetila joj

INCIDENT U CENTRU JURAJ BONAČI: Podvornica hospitalizirana na psihijatriji, defektologinju je uhvatila za vrat i zaprijetila joj

Policija je odvela podvornicu u bolnicu. Kada je puste, nastavit će kriminalističko istraživanje

U splitskom Centru Juraj Bonači prije deset dana dogodio se težak incident radi čega je u ustanovu pozvana i policija.

Kako doznajemo, oko 13.30 sati 46-godišnja podvornica je uhvatila za vrat defektologinju te joj zaprijetila. Policajci su odveli podvornicu u bolnicu, hospitalizirana je na splitskoj psihijatriji.

Kada joj bude bolje, nastavit će kriminalističko istraživanje.

Napadnuta defektologinja također je završila u bolnici. Nakon incidenta zatražila je liječničku pomoć. Utvrđene su joj lake tjelesne ozljede. Policiji je podnijela prijedlog za progon podvornice zbog izrečene prijetnje.


Ravnateljica: Nije bilo ništa, sve je u redu

Kontaktirali smo ravnateljicu ustanove Snježanu Čotić. Centar Juraj Bonači pruža socijalne usluge djeci s teškoćama u razvoju te odraslim osobama s intelektualnim oštećenjima te provodi djelatnost osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece s teškoćama u razvoju. Centar skrbi o 450 korisnika, a zadnje što bi trebali vidjeti je ružan prizor nasilja u kojem jedna djelatnica hvata drugu za vrat i prijeti joj smrću.

'Sve je u redu. Nije bilo ništa. Nismo imali nikakav napad, nikakvu prijetnju, ne znam odakle vam to. Preko telefona ne možemo razgovarati. Pošaljite upit', bilo je sve što smo od ravnateljice uspjeli izvući u usmenom kontaktu. Odgovor na upit čekali smo šest dana. Zanimalo nas je kako je došlo do incidenta i kakve je mjere ravnateljica poduzela.

'Kao što znate, sukladno primjeni Uredbe o zaštiti osobnih podataka, nisam u mogućnosti informirati vas o spomenutoj djelatnici koja obavlja poslove radnog mjesta portir/telefonist, sukladno ugovoru o radu, savjesno i odgovorno te na njezin rad nije bilo primjedbi. Poduzela sam sve odgovarajuće korake sukladno svojim ovlastima uz posebnu pažnju kojom se štiti i poštiva dostojanstvo korisnika i djelatnika', odgovorila je ravnateljica Čotić.


Ministarstvo za demografiju: Došlo je do fizičkog nasrtaja

Za razliku od ravnateljice Čotić, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potvrdilo je Dalmatinskom portalu da je došlo do incidenta.

'Utvrđeno je da se 11. siječnja u Centru za odgoj i obrazovanje dogodio fizički sukob u kojem su sudjelovale dvije radnice Centra Juraj Bonači. S obzirom da se radilo o fizičkom nasrtaju radnice na drugu radnicu, ravnateljica centra pozvala je policiju i Hitnu pomoć koji su postupili u skladu sa svojim nadležnostima. Navedenom događaju nisu sudjelovali, niti bili prisutni drugi radnici, niti korisnici Centra. Zbog zaštite osobnih i drugih podataka radnika, ne možemo iznositi daljnje informacije o događaju', naveli su u odgovoru na upit iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pokušali smo doznati što o svemu kaže i predsjednik Upravnog vijeća Centra Ante Radovčić. Nakon što smo ga informirali o događaju, jer o tome ništa nije znao, rekao je da će nazvati ravnateljicu i informirati se. Od tada nismo više uspjeli uspostaviti kontakt s Radovčićem, zaposlenikom Županije splitsko-dalmatinske.





Vaša reakcija na temu