Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić INICIJATIVA 'NAŠ MARJAN' SASVIM OTVORENO: Cilj nam je odlazak Damira Grubšića, Roberta Koharevića i Ivana Ljubića

INICIJATIVA 'NAŠ MARJAN' SASVIM OTVORENO: Cilj nam je odlazak Damira Grubšića, Roberta Koharevića i Ivana Ljubića

Kritizirali su i Željka Keruma i Andru Krstulovića Oparu

Građanska inicijativa 'Naš Marjan' u nedjelju je poručila da neće prestati s radom dok god iz Javne ustanove ne otiđu sadašnji ravnatelj Damir Grubšić, njegov prethodnik Robert Koharević i ing. Ivan Ljubić. Prenosimo njihovu Facebook objavu...

- Jučerašnjom radnom akcijom ispunjen je posljednji naš zahtjev iz siječnja kada smo tražili hitan početak radova i sudjelovanje volontera. Jučer smo dokazali da volonteri mogu biti itekako učinkoviti, ali smo dokazali i to da su djelatnici JU, da su htjeli, mogli sami u dvije godine očistiti čitav Marjan. Ali ne, tamo rade ljudi koji su potpuno nekompetentni i koji Marjan ne vole i kojima se treba zahvaliti na njihovim uslugama. Ako se radovi na Marjanu od sutra nastave, tada nam još preostaje samo da se pobrinemo za pošumljavanje o čemu već vodi brigu Povjerenstvo za Marjan. Trebamo dakle još riješiti problem Javne ustanove. Ova inicijativa neće prestati s radom dok iz Javne ustanove ne ode sadašnji ravnatelj Damir Grubšić, njegov prethodnik Robert Koharević koji je najodgovorniji za ovakvo stanje na Marjanu i ing. Ivan Ljubić kojem ego nije dopustio da u ovom projektu bude kooperativan nakon što nije prihvaćen njegov plan probijanja vlaka po Marjanu - poručili su iz inicijative.

Još su dodali:

- Od nove uprave očekujemo da provede restrukturiranje ustanove, digitalizira poslovanje kako sjekači ne bi radili na rampama, uvede radnu etiku i disciplinu u svakodnevno poslovanje i održava Marjan pažnjom dobrog gospodara, a mi ćemo se potruditi da ih nadziru kvalitetni ljudi. U ovom trenutku prepreka smjeni ravnatelja je Željko Kerum koji ne dopušta smjenu čovjeka koji opstruira proces iza kojeg stoji Povjerenstvo za Marjan i Krizni stožer Grada Splita. Ništa manje kriv nije Andro Krstulović Opara kojem je važnija koalicija od donošenja hrabrih odluka. Kalkuliranje i trgovanje s Kerumom njegova je svakodnevnica, ali mi u tome ne moramo i ne želimo sudjelovati i gurat ćemo ga koliko god budemo mogli do ruba kako bi morao presjeći. Da zaključimo, sljedeći nam je cilj nova uprava i potpuno novi način rada JU jer ovakvoj ustanovi ne možemo dati na upravljanje najznačajniji gradski resurs.

Vaša reakcija na temu