Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Inicijativa 'Poštujte naše stanice': Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda, neka samo hrabro nastavi!

Inicijativa 'Poštujte naše stanice': Podrška gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u uvođenju reda, neka samo hrabro nastavi!

Sada kada se pojavio čovjek koji mijenja paradigmu, pokušava ga se zastrašiti i onemogućiti u namjeri uvođenja zakonitosti

Inicijativa 'Poštujte naše stanice' izrazila je punu podršku gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari u njegovim nastojanjima da konačno uvede reda u korištenje gradskih autobusnih stanica od strane raznih autobusnih prijevoznika, pri čemu se sukobio s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem.

- Ministarstvu je bez sumnje poznato da neki prijevoznici na području Splita obavljaju komunalni prijevoz putnika, iako imaju dozvole samo za obavljanje županijskog linijskog prijevoza putnika autobusom u cestovnom prometu. Zato potpuno razumijemo gradonačelnikovo nezadovoljstvo radom inspekcije cestovnog prometa na području našeg grada, odnosno županije. Inspekciji je poznato da neki prijevoznici godinama krše uvjete iz dozvola koje im je izdala županija, ali do danas nije osigurala zakonitost na tom području - poručio je Ivan Barišić, voditelj Inicijative.

Podsjetio je da je još davne 2012. Grad Split Odlukom o uređenju prometa zabranio 'autobusima prigradskog odnosno međumjesnog prometa stajanje na stajalištima gradskog prometa'.

- Navedenu Odluku mnogi prijevoznici godinama krše, što je također poznato Ministarstvu i njegovoj Inspekciji. S tim nezakonitostima naša Inicijativa upoznala je i župana Bobana. Izgleda da je svima bilo poznato, ali da se nisu pretrgli u uvođenju reda i zakona, a sad kad se pojavio čovjek koji mijenja paradigmu, pokušava ga se zastrašiti i onemogućiti u namjeri uvođenja zakonitosti. Zbog svega navedenoga Inicijativa 'Poštujte naše stanice' izražava svoju punu podršku gradonačelniku Opari! Samo hrabro! - dodao je Barišić.

Vaša reakcija na temu