Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INTERVJU Direktor tvrtke win.rar Burak Canboy: Preselio sam se u Split jer sam tražio 'Švicarsku kraj mora s košarkom'

INTERVJU Direktor tvrtke win.rar Burak Canboy: Preselio sam se u Split jer sam tražio 'Švicarsku kraj mora s košarkom'

Mnogo uspješnih menadžera ima u glavi scenarij sudnjeg dana u kojem pokušavaju pronaći mjesto koje im dopušta samodostatan život, ima odličnu klimu i prekrasnu prirodu. Zvuči poznato?

Burak Canboy, direktor svjetski poznate tehnološke tvrtke win.rar, doselio se nedavno u Split i pristao na razgovor kojega donosimo u suradnji s udrugom Startup.hr. Misija udruge je poticanje i razvoj IT sektora Splita i regije, a ovim intervjuom Dalmatinski portal postaje medijski partner u ostvarivanju njenih ciljeva. 

Osnovali ste win.rar GmbH kao student. Što je potaknulo Vaš poduzetnički duh?

- Osnovao sam win.rar s Öncülom Kayaom, mojim rođakom, u vrijeme kad smo obojica bili na prvom semestru studija. Za mene je to bio logičan slijed karijere koju sam započeo kao voditelj i menadžer malog košarkaškog kluba u Njemačkoj. Aktivno sam promovirao klub te sam se već sa 17 godina aktivno bavio svim uobičajenim poslovima vezanim za marketing i PR. Nakon završetka školovanja, koje u Njemačkoj traje 13 godina, te uz dodatnu godinu u SAD-u i obavezni vojni rok, odradio sam dvogodišnju obuku za bankara. Sve skupa to je 17 godina školovanja. Nakon bankarstva, na pola radnog vremena sam radio u tvrtki koja je savjetovala banke o IT projektima te sam se nakon toga premjestio u tvrtku koja je bila lokalni internet servis pružatelj (ISP) i tvrtka za razvitak softvera. Kao savjetniku za marketing i kasnije marketing menadžeru, jedan od mojih zadataka bio je kreirati poslovanje oko softvera WinRAR, kojeg je tvrtka distribuirala u Njemačkoj i SAD-u. Nakon odlaska iz te tvrtke, kontaktirao me Ron Dwight, vlasnik WinRAR-a, upitavši bismo li željeli prodavati WinRAR u Njemačkoj. Činilo mi se lošim uključivati se u posao kao izravna konkurencija bivšem poslodavcu pa smo se fokusirali na stvaranje međunarodnog poslovanja temeljenog na WinRAR-u i usmjerenog na pružanje savjeta Ronu Dwightu o tome kako poboljšati WinRAR, mrežu distrubucije i branding proizvoda. To nam je trebalo osigurati sitni dodatni prihod do kraja školovanja. Kako ne bismo bili samo zaposlenici ili dobavljači, odlučili smo osnovati vlastitu tvrtku s dvije temeljne ideje. Željeli smo imati službenu poslovnu strukturu sa GmbH, što je u Njemačkoj društvo s ograničenom odgovornošću. Osnivanje GmbH je u to vrijeme zahtijevalo minimalni osnivački kapital u iznosu od 25,000.00 eura, ali je pružalo i poštovanje na tržištu jer nije svaki poduzetnik bio u mogućnosti staviti toliki novac na račun i izložiti ga riziku. Uspjeli smo uvjeriti mog oca da nam posudi novac te smo se međusobno dogovorili da taj novac nećemo dirati, osim za plaćanje troškova vezanih za registraciju tvrtke. Na taj način smo imali u planu djelovati kao cijenjeni poduzetnici, bez da riskiramo nemogućnost otplate duga mom ocu.

Drugi ideja, odnosno želja, nam je bila pripremiti se za budući prijenos brenda na način da za ime tvrtke uzmemo već poznato ime koje bi svatko znao i koje bi nam pružilo dodatni kredibilitet za slučaj da odstupimo od WinRAR-a.

Upitao sam Rona Dwighta hoće li nam dopustiti da tvrtku nazovemo win.rar GmbH. Složio se, izrekavši rečenicu koju nikad neću zaboraviti: 'Naravno da možete koristiti naziv brenda za ime svoje tvrtke, na taj način ćete se sigurno u potpunosti posvetiti WinRAR-u, jer ne biste bili u mogućnosti baviti se nekim drugim poslom pod tim imenom.'

To je bila cijena koju smo itekako bili spremni platiti. Nismo imali mnogo toga izgubiti, a i imali smo osjećaj da ćemo, ukoliko svoj posao dobro odradimo u periodu od nekoliko godina (dok ne završimo školovanje i budemo sposobni posvetiti se tome na puno radno vrijeme), moći uvjeriti Rona na odlazak u mirovinu i prepuštanje biznisa nama.

Da sumiramo, bili smo mladi i uzeli smo priliku za koju smo vjerovali da će financijski podržati naše troškove za vrijeme školovanja. Činilo nam se da imamo priliku stvoriti vlastito radno mjesto po završetku. Troškovi i rizici su se činili zanemarivima naspram budućih izgleda.

Jeste li imali mentora na početku karijere?

- Ovisi o tome što definirate kao početak moje karijere. Prije no što sam započeo s WinRAR-om, odradio sam dvogodišnju obuku u Deutsche Bank, gdje smo konstantno bili nadgledani i obučavani. To je bilo nevjerojatno edukacijsko i mentorsko iskustvo u svim područjima poslovanja. Prije toga sam imao sreću što su profesori u školi bili dobri, a isto vrijedi i za moje profesore jezika. Tek sam poslije shvatio koliko su vrijedne bile lekcije naučene u školi. Nakon obuke i prije no što sam započeo sa WinRAR-om, imao sam sreću što me je Andreas Messer podučavao trikovima trgovanja u biznisu savjetovanja. Nakon toga, u periodu osnivanja, imao sam daljnju sreću da mi Ron Dwight bude mentor. On je uvijek sa zadovoljstvom odgovarao na sva moja pitanja.

Što je bila početna ideja win.rar GmbH-a? Je li bilo teško postići uspjeh?

- Uza sve što sam već naveo, osnovni alat kojeg smo odlučili koristiti je bila višejezična web stranica. Kako sam tad govorio više-manje pet jezika, napravili smo jednostavnu stranicu na engleskom, njemačkom, turskom, francuskom i španjolskom. Kupio sam www.win-rar.com domenu za otprilike 500 eura te smo s ugovorom koji nam je dopuštao prodaju WinRAR-a složili ključnih pet dijelova slagalice našeg poslovanja: 1. distribucijska prava na proizvod, 2. web stranica koja je sadržavala ime proizvoda, 3. ime tvrtke koje je sadržavalo ime proizvoda, 4. web stranica s internacionalnim izgledom oko proizvoda i 5. potrebna infrastruktura (registrirana tvrtka i bankovni račun) za upravljanje biznisom.

Volio bih reći da je to bilo vrlo teško, no iznenadilo nas je što je, u biti, bilo vrlo jednostavno. Nekoliko dana nakon što smo stranicu postavili online, primili smo fax s prvom narudžbom. Sljedeći dan je stigao idući fax. Činilo nam se kao da smo pogodili zlatnu žilu prvim pokušajem, no ono što je uslijedilo bilo je daleko iznad svega što smo očekivali.

Što je bilo s Vašim poslom nakon što je Ron Dwight umro?

- Stvari su se vrlo brzo promijenile u vrijeme oko Uskrsa 2002., samo nekoliko tjedana nakon što smo osnovali tvrtku. Ron je preminuo samo nekoliko sati nakon što mi je objasnio kako koristiti njegovu platformu za izradu licence za prve dvije primljene narudžbe. U biti smo bili uspješno kreirali samo licencu za jednog korisnika i jednu licencu za multi-korisnika kad se naša čitava poslovna struktura suočila s potencijalnim urušavanjem. Nismo imali pojma tko bi mogao naslijediti Rona. Nismo znali hoće li ta osoba ili organizacija poštivati dogovore postignute s Ronom, od kojih su neki bili usmeni. Nismo ni znali kako ćemo dostaviti proizvod kupcima ukoliko njegova platforma prestane s radom. Dakle, ne samo što sam bio vrlo tužan zbog gubitka cijenjenog poslovnog partnera, nego sam istovremeno bio i uplašen činjenicom da bi sve što smo izgradili moglo postati neupotrebljivo. Zbog toga smo donijeli odluku skretanja s plana prema kojem ne bismo dirali novac te smo odlučili uzeti što nam treba kako bismo mogli otići na sprovod, pričati s obitelji i saznati postoji li šansa da nastavimo započeti posao. Imali smo prednost u odnosu na bilo koga drugoga, uključujući i programere koji su razvijali WinRAR, jer sam, kako sam kasnije saznao, ja bio taj koji je imao najviše kontakta s Ronom. Kako bih sve dogovorio s njim, zvao sam ga na tjednoj bazi mjesecima te, nakon što je preminuo, njegova djevojka nije znala kome bi se drugom obratila osim meni, stoga sam upravo ja morao obavijestiti Ronove poslovne partnere o njegovoj smrti.

Nakon što sam rezervirao let, upitao sam neke od bivših kolega za hitan sastanak te smo osmislili koncept na temelju ograničenog znanja koje smo imali. Složili smo se da će oni pokušati razviti sustav za obradu narudžbi, dok ću ja razgovarati s obitelji i ponuditi im nastavak poslovanja. Međutim, obitelj nije zanimalo sudjelovanje u tome. Sklopili smo dogovor s kreditorima, distrubuterima, programerima i s Ronovom obitelji, koji nas je sve zadovoljavao, no isti je ujedno značio i mnogo posla s naše strane jer smo njime postali ekskluzivni izdavač WinRAR-a, preuzimajući poslovanje o kojem smo imali ograničeno znanje. Brzo sam shvatio da ne mogu nastaviti sa školovanjem, ali smo zato sa zdravim biznisom, koji smo uspjeli stvoriti gotovo ni iz čega u samo nekoliko tjedana, uspjeli otplatiti dug prema mom ocu. Uz to, posao je bio mnogo zanimljiviji od škole. Bilo je zabavno provoditi 100 sati tjedno gradeći win.rar u ono što je danas.

Čini li WinRAR život jednostavnijim?

- Potpuno vjerujem u to. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam se počeo baviti njime. Vjerujemo da je to koristan alat za ljude koji imaju ograničenu internet propusnost ili prostor za pohranu podataka. Iako danas ta ograničenja nisu glavni razlog upotrebe WinRAR-a, i dalje nudimo najprikladniji način dijeljenja datoteka i direktorija te poboljšavamo tu uslugu sigurnom enkripcijom, funkcijama popravka i drugim mogućnostima koje pružaju jednostavnost korištenja kad se radi o arhiviranju podataka. Danas zasigurno postoji na tisuće načina baratanja podacima, no ako vas brinu privatnost i pouzdanost, mi sa sigurnošću možemo tvrditi da još uvijek nema boljeg načina od korištenja WinRAR-a za održavanje vlastitih podataka na vlastitom sustavu.

U Vašoj tvrtki samo je pet zaposlenih. Kako je to učinilo Vaš život drugačijim? Razmišljate li o njenom rastu?

- Na ovo pitanje je teško dati odgovor. To zasigurno ovisi o budućim projektima. Rad s manjim brojem ljudi oko vas ima mnoge prednosti. Najveća je možda to što konstantno morate prioritizirati i fokusirati se na neposredne potrebe. To čini upravu i cijelu tvrtku vrlo usredotočenima. Bilo koji novi projekt može zahtijevati više ljudske snage i nema razloga da se ne proširimo kad biznis ili projekt bude profitabilan. Ipak, vjerujemo da zapošljavanje ljudi isključivo zbog rasta nije dobar put. Volimo na to gledati na drugi način. Započnite obavljanjem zadataka 'ručno' ali onda odmah promislite je li moguće smanjiti ponavljanja i isprogramirati proces kako biste pojednostavnili zadatke. Ukoliko projekt donosi zaradu i postoji dobra šansa da će donijeti još više novca u budućnosti te ako je više ljudi uključeno, onda je rast pravi odabir. Međutim, ako već donosi više novca, također je lako pronaći partnere koji se mogu uključiti u win-win situaciju. Mi smo se u svom poslovanju odlučili dopustiti ulazak partnerima, i dati im dio kolača, ukoliko to nama donosi mali dobitak uz minimalni trud. Tijekom nekoliko semestara što sam studirao, shvatio sam koji je sveti gral poslovanja: 'Kako možete zaraditi što više novca bez ikakvog rada?'. To je vro težak zadatak, no bližimo mu se.

Kakva je trenutna situacija u Vašoj tvrtki?

- Kroz ovih 15 godina poslovanja, uspjeli smo prebroditi neke teške situacije. Počeli smo u vrijeme nakon puknuća dot com mjehura i meteža nakon 11. rujna. Zatim smo se u 2008. morali nositi s financijskom krizom, koja je nanijela tešku štetu našem poslovanju. Neki od naših tržišnih i poslovnih partnera se ni do danas nisu oporavili. Sad se suočavamo s globalnom promjenom prema cloud computingu, Software as Service (SaaS), mobile computingu i široko rasprostranjenom očekivanju da će sve na Internetu biti besplatno. Uvijek smo ostali ‘lean’ i mala tvrtka kako bismo bili u mogućnosti brzo se prilagoditi novim uvjetima na tržištu ali i kako ne bismo morali brinuti za plaće zaposlenika ako to i ne uspijemo. Dakle, i dalje radimo ono što smo uvijek radili: nudimo pouzdan proizvod i dobru potporu korisnicima i partnerima te smo zahvalni za svaki prihod koji stvorimo.

Koje su najveće profesionalne pogreške koje ste učinili i što ste iz njih naučili?

- Moram reći da način na koji smo započeli posao nije dopuštao pogreške. Sve je išlo vrlo brzo te smo iz nekog razloga uspjeli sve učiniti kako treba. Pogreške su počele tek kad smo imali luksuz misliti o tome što činiti uz WinRAR. Rekao bih da je najveća greška bila ta što smo hrlili u investiranje u startupe, jer nam se činilo da propuštamo moguće prilike, umjesto da sami gradimo više proizvoda ili uzmemo vremena za istraživanje biznisa u koji smo investirali. Stoga mogu reći da smo naučili biti strpljiviji i pažljiviji kod investiranja u ideje i biznise.

Prije preseljenja u Split, živjeli ste u Šangaju neko vrijeme. Recite nam nešto o životu u Kini.

- Mislim da bi moj odgovor na to pitanje mogao ispisati čitave knjige. Pokušat ću primijeniti pitanje na poslovnu kulturu: kinesko tržište je vjerojatno najkapitalističkije na svijetu. Slijedi vrlo fundamentalnu i jasnu filozofiju gdje jači pobjeđuje slabijeg. Brzi okupiraju nova tržišta i pokušavaju ih potpuno eksploatirati prije no što bi drugi mogli, stoga je to vrlo kompetitivno tržište. Ljudi često misle da je SAD mjesto najčišćeg kapitalizma, no mislim da je Kina puno bliže tome. Zamislite samo da svi koji žive u Hrvatskoj istovremeno dođu na Rivu. Ne samo u posjet, nego kako bi živjeli tamo. To će vam dati osjećaj ogromne gustoće ljudi, kulture i posla pomiješanih sa svačijom borbom za preživljavanje. U takvoj situaciji ne ostaje mnogo mjesta za brigu prema drugima. Međutim, istovremeno u Kini postoji veliko poštivanje brendova. Zbog toga sam uživao povlastice svih koji su bili upoznati s WinRAR-om te sam mogao bazirati poslovne razgovore na njihovom poštivanju našeg uspjeha. To je bilo vrlo lijepo iskustvo koje, u takvom rasponu, nisam vidio nigdje drugdje.

Zašto ste se odlučili preseliti u Split? Koje su prednosti, a koje mane našeg grada?

- Nakon četiri godine života u Šangaju, odlučili smo da iduće mjesto na kojem ćemo živjeti mora biti mjesto gdje se vidimo dugoročno. Odabrali smo neke kriterije: moramo naći 'Švicarsku kraj mora i s košarkom'. Bilo je samo nekoliko mjesta na Zemlji koja su približno odgovarala tom opisu pa smo odabrali Split pošto smo ovdje već imali bliske prijatelje, kuću u Marušićima i uhodan košarkaški projekt u Podstrani. Prednosti grada su, uz drage ljude, klima, plaže, umreženost s otocima, aerodrom i kultura: vrlo duga povijest košarke. Mana je vrlo malo i zasigurno ne odudaraju od onih koje ćete pronaći bilo gdje drugdje. Ukoliko tražite probleme, nećete vidjeti rješenja.

Jeste li se susreli s lokalnom IT i startup scenom?

- Bio sam vrlo zauzet pokušavajući nadoknaditi proteklih nekoliko mjeseci provedenih u preseljenju pa još uvijek nisam mogao baciti oko na startup i IT scenu. Međutim, već se radujem tome, a zahvaljujući Toniju Trivkoviću i startup.hr-u, nekoliko prvih razgovora već je obavljeno. Siguran sam da će ta scena biti obećavajuća; ne vidim zašto bi ovdje ljudi bili manje uspješni nego negdje drugdje. Ukoliko se odreknu ideje da je tuđe slađe, onda je Split dobar izbor za svakog u industriji. Ovdje se može uspostaviti odlična ravnoteža života i rada. Trenutno mnogo uspješnih menadžera na svijetu ima u glavi scenarij sudnjeg dana u kojem pokušavaju pronaći mjesto koje im dopušta samodostatan život, ima odličnu klimu i prekrasnu prirodu. Zvuči poznato? Da, Split i Dalmacija su upravo takvo mjesto.

Imate li kakav savjet za mlade u Splitu koji imaju poslovnu ideju, ali ne znaju kako napraviti prvi korak?

- To je vrlo jednostavno i filozofsko: počnite s jednim stopalom i onda upotrijebite drugo. Imat ćete bolju kontrolu i balans ako činite male korake. Samo nastavite ići naprijed i nemojte odustajati. Ako padnete, uspravite se i nastavite. Ako doživite neuspjeh u nečem, počnite iznova i na drugi način!

Koji su Vaši trenutni i budući projekti?

- Redizajn WinRAR grafike, restrukturiranje WinRAR strukture oglašavanja, kreiranje mrežnog protokola za razmjenu datoteka za pružatelje usluga mrežne pohrane, uspostavljanje UTILILAB NitroBROWSER, uspostavljanje UTILILAB SearchGUARDIAN, ponovno lansiranje automatizirane platforme za kreiranje aplikacija,
širenje košarkaškog kluba Mislav Podstrana, kreiranje online Tai Chi tečaja, kreiranje i licenciranje startup poslovnog okvira, usavršavanje softvera umjetne inteligencije kako bi mogao automatski pretvoriti ideju u biznis ako je profitabilno...

Što Vam je danas najveća strast? Imate li životni moto?

- Moja strast su košarka i poslovna filozofija. Volim razmišljati o poslovnim modelima i novim idejama i jednostavno volim košarku. Kako je moj prijatelj običavao govoriti dok sam vodio profesionalni tim u Njemačkoj: 'Mi živimo igru!' Slijedim osnovni princip u životu, gdje nešto što se naziva karmom ima važno mjesto. Nastojim biti uljudan i uslužan svima te se nadam da će život zauzvrat biti dobar prema meni i bliskim ljudima. Također se trudim baviti stvarima koje stvaraju pozitivne osjećaje i nastojim biti što dalje od poslova ili mjesta koji kreiraju negativu. Neki ovo možda smatraju naivnim ili slabašnim, no to sam naučio od svog oca i do sad je vrlo dobro funkcioniralo. Što se tiče mota za poduzetnike i ljude koji započinju s nečim, smislio sam ovu rečenicu koja nosi tajnu uspjeha: 'Razlika između majstora i početnika je samo u zbroju sitnica.' Nadam se da će vam neke od ovih stvari koje ste pročitali pomoći u donošenju dobrih odluka i manje pogrešaka!

Vaša reakcija na temu