Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Svake godine u Dalmaciju dođe duplo više turista iz Indije

Svake godine u Dalmaciju dođe duplo više turista iz Indije

Blaženko Boban sastao se s veleposlanikom Sandeepom Kumarom

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sastao se sa Sandeepom Kumarom, veleposlanikom Republike Indije u Hrvatskoj. Iako se možda zbog udaljenosti dvije zemlje čini da nema mogućnosti za suradnju, kazao je Boban, siguran sam da će se nakon današnjeg susreta pokrenuti razmjena iskustava i intezivirati suradnja.

- Možemo ponuditi niz segmenata suradnje, od one turističke i gospodarske, ali isto tako i suradnje na planu filmske industrije, koja je kako znamo u Indiji u velikom porastu. Stoga, možemo ponuditi naše lokacije i krajolike, koje su već poznate u svjetskoj filmskoj industriji, a što bi bila odlična promocija naše županije u Indiji - kazao je Boban, a Kumara je odgovorio kako bi to svakako povećalo zainteresiranost indijskih turista za Hrvatsku i Splitsko-dalmatinsku županiju.

- Porast indijskih turista na ovom području je godišnje 100 posto. Također, napravili smo i proslijedili brošure o vašoj zemlji i na taj način upoznali sve zainteresirane o mogućnostima suradnje - kazao jeKumara koji je ponudio i mogućnost besplatnog usavršavanja na području liderstva u Indiji.

Dobrodošlicu mu je zaželio i Petroslav Sapunar predsjednik Skupštine, a veleposlanik je najavio skori dolazak indijske ministrice gospodarstva i industrije u Hrvatsku, čime se otvaraju i nove mogućnosti suradnje kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, koja je, kako je naglasio nekoliko puta, vrlo važna.

Vaša reakcija na temu