Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivan Lovrinović u Splitu: Uvjeren sam da će HNS raditi na destabilizaciji elektroprivrede!

Ivan Lovrinović u Splitu: Uvjeren sam da će HNS raditi na destabilizaciji elektroprivrede!

Ivan Vrdoljak je pokušao provesti inicijalnu javnu ponudu i jedan dio HEP-a privatizirati

Boraveći u Splitu u kojem je predstavljena povjerenica za Splitsko-dalmatinsku županiju dr. Marija Divić te potom održan liječnički simpozij, prof.dr.sc. Ivan Lovrinović je kao čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku poslao poruke koje se odnose na blokirane te o najavi zatvaranja rafinerije u Sisku. Osim toga, kazao je i da je uvjeren da koalicijski partner HDZ-a u Vladi, HNS s Ivanom Vrdoljakom na čelu rade na destabilizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Što se tiče 330 tisuća blokiranih građana, Lovrinović je rekao da intenzivno rade na rješavanju tog problema. Prijedloge rješenja će predstaviti s udrugom Blokirani s kojima rade na ovom problemu.

- Imamo prijedloge rješenja i želimo s udrugom Blokirani to riješiti. Kako smo znali riješiti problem sa švicarskim francima, budite sigurni da ćemo s blokiranima riješiti taj problem - poručio je.

Ustvrdio je da je 330 tisuća blokiranih građana sistemski problem Hrvatske i najteža, anticivilizacijska pojava u Hrvatskoj.

- Mi šaljemo snažnu poruku blokiranim građanima da ćemo zajedno raditi na rješavanju tog problema. Naredno vrijeme ćemo ozbiljno raditi kako po pitanju zakona tako i samih mjera ekonomske politike kako bismo mogli riješiti, doslovno iskorijeniti taj nepodnošljivi način života za blokirane obitelji - iznio je.

Pred kolegama je naveo zanimljiv primjer grčkog filozofa Solona koji je ukinuo dužničko ropstvo u koje se upadali zemljoradnici zbog nemogućnosti vraćanja dugova posjednicima.

- Rekao je da oni koji dijele moraju dijeliti sudbinu onih kojima dijele.  Danas bi to značilo da financijski sektor mora dijeliti sudbinu blokiranih građana, nisu oni tu svojom zbog bahatosti, nego ljudi ostaju bez posla, ne primaju plaće i nemoguće im je vratiti dugove - usporedio je.  

Govoreći o rafineriji Sisak, stranka Promijenimo Hrvatsku se žestoko protivi njenom zatvaranju.

- Tzv. pretvaranje rafinerije Sisak u logistički centar trebamo nazvati pravim imenom. To je u stvari, pretvaranje rafinerije u skladište i još važnije, iza najave ovog projekta krije se namjera da se izbjegne sanacija kontaminiranog zemljišta što bi prema nekim procjenama koštalo milijardu kuna - tvrdi Lovrinović.

Naveo je i da ako bi se zatvorila rafinerija u Sisku pa se nafta  prerađivala u Rijeci, oko 26.500 puta cisterne bi vozile od Rijeke do Zagreba, uništavali bi se autoceste, pogoršavala sigurnost prometa, važan je faktor i ekologija...

- Želimo poručiti jasno da Hrvatska ima energetsku strategiju, a ova Vlada se ne pridržava toga, ne znaju što žele napraviti. Uvjeren sam i da će njihovi partneri iz HNS-a sada raditi dodatno na destabilizaciji elektroprivrede - zaključio je.

Istaknuo je i kako stranka Promijenimo Hrvatsku stoji na raspolaganju sa svojim stručnim timovima da pomognu Vladi i svima jer ovo su, rekao je, nacionalni problemi koji se tako trebaju rješavati, argumentirano i u interesu građana.

Upitan je zašto je uvjeren da će HNS raditi na destabilizaciji elektroprivrede.

- Bivši i opet izabrani predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, dok je bio potpredsjednik za gospodarstvo pokušao je provesti inicijalnu javnu ponudu i jedan dio HEP-a privatizirati. Treba li što dalje odgovarati? Ovdje je riječ o određenim interesnim skupinama, nama je više dosta toga, želimo jasne stvari, Hrvatska mora imati stabilnu i samodostatnu energetsku politiku - izravan je za kraj Lovrinović.

Vaša reakcija na temu