Foto: Veljko Martinović
Ivana Ninčević-Lesandrić: Kako direktor ne zna gdje je ViK potrošio 50 milijuna kuna?!

Ivana Ninčević-Lesandrić: Kako direktor ne zna gdje je ViK potrošio 50 milijuna kuna?!

Mostovu gradsku vijećnicu šokirao je odgovor Drage Davidovića

Glavna vijest prošle sjednice Gradskog vijeća je bila treba li Jure Šundov ostati na čelu tog parlamenta. Vjerojatno za sve osim za Ivanu Ninčević-Lesandrić, Mostovu vijećnicu koja je ostala šokirana kako se nitko ne osvrće na milijune koji se troše bez da javnost zna kako. Ona je, naime, pitala direktora Vodovoda i kanalizacije da joj objasni stavke u rashodima koje se bilježe kao 'ostali troškovi' i 'ostali vanjski troškovi', a riječ je o oko 45 milijuna kuna. Zanimalo je gdje se u 2016. godini potrošilo tih skoro 50 milijuna kuna.

- O tim rashodima nemam saznanja, u to vrijeme ja nisam bio direktor. Mogu reći da su to troškovi održavanja, ali nagađam. Tijekom dana mogu poslati kompletan izvještaj - odgovorio je Drago Davidović, koji je na čelo ViK-a došao u prosincu 2016. s mjesta Baldasarovog savjetnika.

Ninčević-Lesandrić je ostala šokirana tim odgovorom, kao i činjenicom da nikoga takav odgovor nije šokirao. Ni kolege u vijećnici ni novinare.

- Pa nisam ga pitala za 5 tisuća kuna, ma ni 500 tisuća kuna, nego za skoro 50 milijuna kuna! Kako može ne znati na što se troši tako silan novac? Ako ta stavka iznosi više nego ona za sirovine i materijale za rad, onda i te kako moraš znati za što se koristi! Kako je preuzeo funkciju direktora od svog prethodnika ako nije s njim detaljno prošao sve stavke, pogotovo rashodovne?! Bojim se da gradske tvrtke troše milijune kuna jer vijećnici ne znaju iščitati bilancu i račun dobiti i gubitka ili pak zato što ne dobivamo detaljniji izvještaj ili bar analitičku bruto bilancu .. - zaključila je Ninčević-Lesandrić.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare