Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivana Ninčević-Lesandrić: Prijedlog proračuna treba objaviti na internetu, ekspertni tim bez građana ne može napraviti dobar dokument

Ivana Ninčević-Lesandrić: Prijedlog proračuna treba objaviti na internetu, ekspertni tim bez građana ne može napraviti dobar dokument

Splićani trebaju navesti probleme, a ekspertni tim potom naći način da se oni kroz proračun riješe

Ivana Ninčević-Lesandrić je predložila gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari da javno, na internetu, objavi prijedlog gradskog proračuna.

- Projekcija proračuna treba biti dostupna svim građanima na uvid, a ne samo nama vijećnicima i ekspertnom timu. Svi imaju pravo svojim komentarima i prijedlozima sudjelovati u njegovom kreiranju - smatra Mostova gradska vijećnica.

Ekspertni tim, dodaje, treba prijedloge zainteresirane javnosti izanalizirati i sprovesti u djelo.

- Ne može član ekspertnog tima bolje od građanina znati što mu je potrebno u njegovoj ulici. Splićani trebaju navesti probleme, a ekspertni tim potom naći način da se oni kroz proračun riješe, nije na njima da smišljaju kakav će taj dokument biti - smatra Ninčević-Lesandrić, a kao primjer ovakve dobre prakse navela je Pulu.

Podsjetimo, Andro Krstulović Opara je u ekspertni tim pozvao predstavnike svih političkih opcija, a kada njegov poziv nije prihvaćen, formirao je ekipu koju uz njega čine zamjenici Jelena Hrgović i Nino Vela, zatim bivša Vladina povjerenica, sveučilišna profesorica Branka Ramljak, pročelnica Odsjeka za računovodstvo i financije Odjela za stručnog studija Domagoja Buljan Barbača, HDZ-ov vijećnik Duje Sučić, gradska pročelnica za financije Ljiljana Vučetić te Ivica Bašić, predavač na Odjelu za stručne studije.

Vaša reakcija na temu