Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivanović: Željeznička pruga od Zračne luke do Kaštel Starog bila bi najisplativija u Hrvatskoj!

Ivanović: Željeznička pruga od Zračne luke do Kaštel Starog bila bi najisplativija u Hrvatskoj!

Splitski i kaštelanski gradonačelnici razgovarali su o zajedničkim projektima, a ponovno bi se trebali sastati sredinom listopada

Gradonačelnici Splita i Kaštela, Andro Krstulović Opara i Denis Ivanović, održali su prvi radni sastanak na kojem su razgovarali o projektima koji povezuju ova dva grada, a najviše je govora bilo o Zračnoj luci Split, porastu broja gostiju te mogućoj izgradnji željezničke linije od Zračne luke preko Kaštel Starog do Splita.

– Dogovorit ćemo dio koji se tiče financiranja, oformit ćemo timove i započeti s realizacijom pruge od Zračne luke do Kaštel Starog. To bi bila najisplativija željeznička pruga u Hrvatskoj - rekao je kaštelanski gradonačelnik nakon sastanka u Banovini. 

Osim što bi izgradnja željezničke linije od Resnika do Kaštel Starog popularizirala željeznički promet i time smanjila gužve na dijelu Jadranske magistrale kroz Kaštela, njezina bi važnost posebno dolazila do izražaja za vrijeme turističke sezone jer bi omogućavala brz transport putnika od Zračne do Trajektne luke.

Andro Krstulović Opara najavio je povezivanje vlakova s aerodromom još 26. kolovoza, kada se simboličnom vožnjom obilježavala 22. obljetnica 'Vlaka slobode'.

- To je san svih nas i neću stati ni jednog trenutka dok ne spojimo željeznicu sa Zračnom lukom - kazao je tada.

Pruga od Resnika do Splita spominje se i u Strategiji razvoja urbane aglomeracije Split gdje je između ostalog navedeno da je osnovni problem ovog prometnog sustava neefikasnost i zastarjelost infrastrukture.

Dva gradonačelnika su se dogovorili da će se ponovno sastati sredinom listopada kada će razgovarati i o drugim projektima koji povezuju dva grada, poput Prometa i gospodarenja otpadom. 

Vaša reakcija na temu