Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ivošević nakon nalaza inspekcije: Čikotić laže, evo dokaz!

Ivošević nakon nalaza inspekcije: Čikotić laže, evo dokaz!

Inspektora Lučke kapetanije optužuje za klevetu

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević, nakon što su mediji objavili inspekcijski nalaz, inspektora Lučka kapetanije Ivica Čikotić optužio je za klevetu. Riječ je o epilogu radova u gradskoj luci, kojim je utvrđeno kako su pomorski redari prekoračili ovlasti, budući da Lučka uprava ima zakonsku obavezu održavanja.

'Prije svega želim napomenuti kako je u protekle tri godine suradnja Grada Splita s Ninom Perko, ravnateljicom Uprave za pomorstvo bila i više nego korektna i zapravo je dotična bila jedna od rijetkih zaposlenika ministarstava koju si mogao kontaktirati i dobiti konkretan odgovor jer se radi o stručnoj i kvalitetnoj osobi.

Nažalost, otkad je krenula kampanja za parlamentarne izbore Grad Split izgubio je mogućnost direktne komunikacije s navedenom već nam je jasno poručeno da će teme pomorskog dobra s Gradom Splitom komunicirati isključivo pisanim putem (to znači odgovor kad stigne-stigne, ako stigne).

Zamislite državu u kojoj najveći grad na obali ne može telefonski razgovarati s ministarstvom nadležnim za pomorsko dobro. Eto, u takvoj državi živite. U državi gdje ni gradovi ni općine ni mediji ne mogu dobiti jednostavan odgovor vrijedi li na pomorskom dobru Pravilnik o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. Da ili ne.

Zašto ovo pišem? U medijima se pojavila kleveta inspektora Lučke kapetanije Čikotića da su pomorski redari Grada Splita prekoračili ovlasti utvrđivanjem činjenica u svezi radova Lučke uprave Split na Rivi i slanjem navedenog Lučkoj kapetaniji i Građevinskoj inspekciji, izmišljena da bi se zaštitilo Lučku upravu Split. Isto je notorna laž jer je Grad Split u posjedu odgovora Borisa Mudrinića iz Uprave sigurnosti plovidbe (Ministarstvo mora, prometa I infrastrukture) koji je vrlo jasno odgovorio pomorskim redarima da NISU prekoračili ovlasti', poručuje Ivošević.

'Jutros je telefonski i mailom kontaktirano Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te je zatraženo da nas gđa. Perko kontaktira do 15 sati kako bismo nakon dva mjeseca konačno dobili priliku telefonski razgovarati te ako se to ne dogodi da ćemo sve ovo gore navedeno biti primorani iskomunicirati s javnosti. 

15 sati je prošlo, vi ovo čitate, što znači da dva mjeseca Grad Split kao najveći grad s pomorskim dobrom nije dobio priliku razgovarati s Upravom za pomorstvo i da smo primorani početi komunicirati na ovaj način', dodaje u objavi na Facebooku.

Uz nju je priložio i sliku koja navodno 'jasno demantira laž  Čikotića da su pomorski redari prekoračili ovlasti'. 


'Gospodo iz Ministarstva, zaustavite ovu agoniju ne samo Splita nego cijele županije i pošaljite Čikotića u mirovinu za koju je stekao uvjete još prošle godine ali mu je neki genije produžio radni vijek još dvije godine', poručuje Ivošević.

Vaša reakcija na temu