Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Izaslanstvo školskog broda turske ratne mornarice u Banovini

Izaslanstvo školskog broda turske ratne mornarice u Banovini

Brod TCG ISKENDERUN (A-1600) će od 20. do 24. svibnja 2015. godine boraviti u Splitu

Gradonačelnik Ivo Baldasar u srijedu je sa svojim zamjenikom Goranom Kovačevićem primio izaslanstvo školskog broda turske ratne mornarice TCG ISKENDERUN (A-1600), predvođeno kapetanom bojnog broda Mete Atayom, načelnikom školskog centra za obuku pripadnika turske ratne mornarice, u čijem sastavu je još sedam školskih brodova. 

Gradonačelnik Baldasar je izrazio zadovoljstvo posjetom broda prijateljske mornarice zaželjevši članovima njegove posade ugodan boravak u Splitu. 

Kapetan Atay također nije skrivao zadovoljstvo dolaskom u Split. Kazao je da je plovidba i posjet gradovima dio redovne obuke pa je ovaj put Split drugi grad kojeg su posjetili, nakon La Vallete, a na povratku će posjetiti još i Izmir. Pritom je spomenuo da je i prošle godine doveo kadete i pitomce te da se nada kako će ih dovesti i iduće godine. 

Brod TCG ISKENDERUN (A-1600) će od 20. do 24. svibnja 2015. godine boraviti na vezu u luci Lora u vojarni Sv. Nikola-Lora. Posadu broda, pod zapovjedništvom kapetana fregate Tuncay Kurnalija čine 32 časnika, 70 dočasnika, 12 službenika, 106 vojnih specijalista-mornara i 490 kadeta.

Vaša reakcija na temu