Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Jadrolinija razmišlja kako pojeftiniti kartu za prijevoz bicikli i produžiti ljetni vozni red

Jadrolinija razmišlja kako pojeftiniti kartu za prijevoz bicikli i produžiti ljetni vozni red

David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije, rekao je da će oni pokušati s tehničke strane stvoriti uvjete, izdvojiti određena mjesta na trajektima koja će biti skladišta za bicikle

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban organizirao je sastanak s gradonačelnicima i načelnicima 11 otočnih i priobalnih gradova i općina s Davidom Soptom, predsjednikom Uprave Jadrolinije, a razgovaralo se o tome kako pojeftiniti cijenu karte za prijevoz bicikli, produženju ljetnog voznog reda za mjesec dana i ostalim problemima koji muče stanovnike otočnih i priobalnih gradova i općina. 

- Cikloturizam u našoj županiji doživljava ekspanziju i razgovarali smo o tome kako značajno smanjiti cijenu Jadrolinijine karte za bicikle ili postići to da prijevoz bicikli na otoke bude besplatan. U pripremi je izrada Strategije linijskog prometa, ali smo se dogovorili da ćemo početi rješavati neke probleme za koje nam nije potrebna Strategija, a koji su vrlo važni - rekao je Boban i dodao da će se još jednom sastati u provom tromjesečju iduće godine kako bi spremni dočekali iduću sezonu te da će o problemu prometne povezanosti bračke općine Milna razgovarati na zasebnom sastanku.


Zadužili su i jednu osobu u Županiji koja će biti zadužena za koordinaciju između otočkih i priobalnih gradova i općina s Jadrolinijom. Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, pohvalila je taj potez jer smatra da će tako puno brže riješiti barem dio nekih problema. Još jednom je istaknula i potrebu produženja ljetnog voznog reda za mjesec dana.

- Zimski vozni red uvodi se od 1. listopada, a mi još imamo turista. Ispada da zima na otocima traje osam mjeseci - kazala je ona. 

David Sopta rekao je da je Jadroliniji cilj stvoriti snažno partnerstvo s gradovima i općinama kako bi se što bolje pripremili za sezonu te da će sagledati sve probleme s kojima se suočavaju stanovnici kako bi na svoj način pokušali doprinijeti razvoju otoka. 

- Svjesni smo da je sezona ove godine rekordna, mi čekamo prijevoz 12 milijuna putnika. Znamo i za eksponencijalni rast cikloturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji i želimo pomoći. Gledamo kako su neke strane kompanije riješile te probleme, mi ćemo pokušati s tehničke strane stvoriti uvjete, izdvojiti određena mjesta koja će biti nosači, odnosno skladišta za bicikle u kojima će se prevoziti na otoke. Razmišljamo i nabavci katamarana. Pokušat ćemo vidjeti kako produžiti ljetni vozni red, moramo konzultirati Agenciju za obalni i linijski promet, jedino preko toga mi možemo izaći u susret - pojasnio je Sopta i rekao da su već ove godine produžili linije prema Hvaru te da će sada strateški pripremiti određene prijedloge kako to ne bi bio isključivo rizik Jadrolinije već zajednički projekt.

Vaša reakcija na temu