Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jakov Prkić je objavio još jedan status na Facebooku o kojemu će se pričati

Jakov Prkić je objavio još jedan status na Facebooku o kojemu će se pričati

Pročitajte najnoviji upis gradskog vijećnika kojim proziva gradonačelnika Splita Ivu Baldsara

Mogu podnijeti svašta: uvrede, ruganje, sprdanje, vrijeđanje, verbalno maltretiranje i koješta drugo ali nikako ne trpim kad me netko pravi budalom. A budalu od mene i ostala 34 člana Gradskog vijeća napravio je gradonačelnik Baldasar donoseći Rješenje o izuzimanju od privremene zabrane građevinskih radova za vrijeme turističke sezone. Tim je rješenjem omogućio investitoru koji gradi stanove za prodaju u Puntarskoj ulici da nastavi gradnju unatoč zabrani radova za vrijeme turističke sezone. Gradonačelnik može napraviti izuzetak ali samo kada se radi o izvođenju radova od posebnog interesa. Poseban bi interes bio da gradnja vrtića, a ne kako u rješenju stoji kako bi prekidanje započetih radova prouzrokovalo znatnu štetu za investitora. Kakva znatnu štetu? Pa tek se temelji kopaju. Odluka o zabrani radova za vrijeme turističke sezone na snazi je od prosinca 2014. godine. Znao je dobro investitor za nju, ali je vjerojatno računao i na 'fleksibilnost' gradonačelnika Baldasara. Dobro je računao. Popustit će naš Ivo investitorima, vlasnicima kioska, kafića, štekata, štandova, ali svo popuštanje ne plaća on već građani čija se kvaliteta života umanjuje. Reći će mnogi: Što se ti Prkiću žališ? Napravi nešto, u krajnjem slučaju sjediš u Gradskom vijeću. Istina mogu se požaliti Uredu državne uprave i reći kako akt gradonačelnika nije u skladu s odlukom Gradskog vijeća.

Žalba će doći u ruke prekaljenom birokratu Veljanu Radojkoviću (je, je baš tom Veljanu). On će za odgovor najprije rezervirati jedan urudžbeni broj, pa će odgovor stajati u ladici duži vremenski period, a zatim će na dva A4 lista nakon nabrajanja činjenica stajati kako je sve u skladu sa zakonom. Mogu ja prijaviti DORH-u zlouporabu položaja i ovlasti. Nakon prijave stići je policijski inspektor u Banovinu, izvaditi blokić s logom Mediteranskih igra, zapisati izjave, pokupiti naramak kopirane dokumentacije u kojoj će se nalaziti odgovor Veljana Radojkovića kako je sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i prijava će bit odbačena.

Savjetuju mi da se poslužim gerilskim metodama: gađam ga trulim pomama ili smrdljivim jajima, pozvonim mu na vrata u gluho doba noći, pa petama dam vjetra ili da ga namočim u katran i pospem perjem. Nije to za mene. Ja sam se odlučio na jednostavnije rješenje, a svi koji se osjećaju kao i ja mogu ga slobodno primijeniti. Kad me netko ide praviti budalom ja ga ignoriram zauvijek. Ubuduće, ako ga sretnem u bilo kojoj situaciji od sada pa nadalje pogledat ću ga u oči, a kad nam se pogledi sretnu i kad pomisli da ću mu se javiti ja ću okrenuti glavu. Ako se slučajno u tim trenucima budem osjećao posebno ljuto stisnut ću sve prste desne ruke (osim srednjeg naravno) i jasno ih pokazati.

Za sljedeću sjednicu GV-a predlažemo točku dnevnog reda koja se već godinama izbjegava iako je svake godine u programu rada GV-a, a riječ je o Planu upravljanja pomorskim dobrom i radu Vijeća za koncesijska odobrenja. Zbog jadnog plana i još jadnijeg rada vijeća za koncesijska odobrenja imamo ovakvu situaciju na Žnjanu i Trsteniku. I u tom slučaju nas pravi budalama.

I za kraj. Zna Ivo B. dobro da za njega budućnosti u Splitu nema. U iduću godinu dana zaposlit će još mnoštvo poslušnika, donijet će more loših odluka, izaći na lokalne izbore i predati vlast nekome drugome. Njemu je puno važnije da Bandić ostane gradonačelnik Zagreba jer će u tom slučaju mirovinu dočekati kao čelnik Ureda za regulaciju tlaka vode na zagrebačkim fontanama, a ljeta će provoditi u nekom zaseoku naše Zagore hladeći se u bazenu i šireći masne stanice u predjelu abdomena. Naravno, ovo otpada ako Milan u međuvremenu progleda poput svog vidovitog imenjaka.

Dragi prijatelji, poznanici i rodbino. Ako jednog dana budemo imali većeg utjecaja u Gradu ili budemo u situaciji upravljati ne očekujte od nas povlastice, radna mjesta, štandove, kioske i ležaljke na plaži. Ukoliko ste o tome razmišljali, ne izlazite na biralište ili glas dajte onima koji su do sada upravljali pa stanite u red i čekajte svoje radno mjesto, kiosk, štand, ležaljku...

Vaša reakcija na temu