Jakov Vetma i Slobodan Marendić preuzeli nagradu hrvatskih menadžera sigurnosti

Jakov Vetma i Slobodan Marendić preuzeli nagradu hrvatskih menadžera sigurnosti

'Sigurnost povijesnih gradova' proglašen je najboljim projektom partnerstava u sigurnosti i kao inicijativa godine

Na 11. konferenciji Udruge hrvatskih menadžera sigurnosti pod nazivom 'Hrvatski dani sigurnosti', projekt 'Sigurnost povijesnih gradova', organizatora Hrvatske udruge povijesnih gradova i International Police Association - regionalni klub IPA splitsko-dalmatinska, proglašen je najboljim projektom partnerstava u sigurnosti i kao inicijativa godine. Nagradu su u ime organizatora projekta primili Jakov Vetma, načelnik općine Klis i predsjednik Hrvatske udruge povijesnih gradova, te Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske.

Konferencija je jučer otvorena u opatijskom hotelu Milenij i trajat će do 13. listopada, a glavna tema ovogodišnje konferencije je domovinska sigurnost.

- Hrvatska udruga povijesnih gradova ima bogato iskustvo organizacije međunarodnih projekata poput ovoga za koji smo upravo nagrađeni. Organizacijom ove konferencije želja nam je bila istaknuti ulogu baštine i naših povijesnih gradova u razvoju gospodarstva i turizma u Republici Hrvatskoj. Kroz konferenciju 'Sigurnost povijesnih gradova' pokušali smo, uz pomoć naših partnera iz IPA-e Split i međunarodnih stručnjaka, dati što više konkretnih odgovora na izazove današnjice koji se javljaju pred nastojanjima da se naša bogata baština sačuva i ispravno upotrijebi za budućnost nadolazećih generacija. Ova nagrada svjedoči da smo na dobrom putu, a Klis kao povijesni grad prepoznat je kako na razini Republike Hrvatske, tako sve više i na međunarodnoj sceni te među stranim gostima - istaknuo je Jakov Vetma.

Međunarodna konferencija 'Sigurnost povijesnih gradova' održala se 31. ožujka i 1. travnja 2017. godine, a okupila je 130 stručnjaka različitih profila, koje povezuje vizija sigurnog okruženja u sredinama s bogatim povijesnim i arhitektonskim naslijeđem. Na konferenciji su se obrađivale teme poput rizika u sigurnosti iz perspektive rizika za kulturnu i povijesnu baštinu starih gradova u uvjetima turističke ekspanzije, što lokalna zajednica može učiniti po tom pitanju, kako organizirati i upravljati događajima u interesu promidžbe, gospodarskog napretka i smislenog korištenja resursa i sl.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare