Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Još uvijek postoji šansa da se Porin održi u Splitu, sve ovisi o Ževrnji

Još uvijek postoji šansa da se Porin održi u Splitu, sve ovisi o Ževrnji

Grad Split je udvostručio iznos za manifestaciju, a od Županije se traži sudjelovanje u troškovima

Ako Županija pozitivno odgovori na upite za Porin, velike su šanse da se dodjeljivanje najuglednije hrvatske diskografske nagrade i ove godine održi u Splitu. Potvrdio nam je to dogradonačelnik Goran Kovačević ističući i kako je želja splitske gradske uprave, koja je prva dovela Porin u grad pod Marjanom, da se i ove godine održi na istom mjestu. Turistička zajednica Splita, rekao nam je dogradonačelnik, također se spremna uključiti kao financijska podrška, dok je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije odbila, odnosno uputili su ih na natječaj u veljači, što je kasno za ovu godinu.

- S obzirom na visoke produkcijske troškove koje organizator ima, Grad Split je udvostručio iznos. Organizatori Porina očekuju sastanak sa županom Zlatkom Ževrnjom, te ako se Županija zbog važnosti događaja koji nadilazi sam grad uključi s manjim dijelom sredstava u odnosu na gradsku upravu, organizatori su vrlo optimistični da bi s tim sredstvima uspjeli organizirati Porin i drugu godinu zaredom u Splitu - otkrio nam je Kovačević koji je na dnevnoj bazi u kontaktu s organizatorima.

Split je, dakle, itekako još uvijek u igri...

- Želio bih napomenuti da se manifestacije poput ove reflektiraju pozitivno na cijelu županiju. Grad Split ne može sam na svojim leđima iznositi sve i podrška barem u manjem dijelu nekim velikim projektima, kao što su Ultra ili Porin je neophodna za održavanjem - iznio je dogradonačelnik te je kao primjer posebice izdvojio Istru gdje gradska uprava i Županija dijele troškove za manifestacije ovakvog značaja.

Vaša reakcija na temu