Foto: Veljko Martinović Joško Markić podržao Lemu: 'Pokazao se kao visoko motivirana i stručna osoba'

Joško Markić podržao Lemu: 'Pokazao se kao visoko motivirana i stručna osoba'

Višemjesečni svakodnevni rad na programu pokazatelj je entuzijazma, kao i ozbiljnosti i odgovornosti - smatra SDP-ovac

Vijećnik SDP-a doc.dr.sc. Joško Markić iznio nam je stav oko kandidature Ivana Lea Leme za intendanta. Bez zadrške ga podržava. Poziv niti materijale za sjednicu Gradskog vijeća splitski zastupnici nisu dobili, ne zna se još kada će se održati, ali najave su da će tada glasati i o Lemi.

- Osobno ću podržati taj prijedlog i glasati za njegov izbor - jasan je Markić.

Kako obrazlaže, u svojim nastupima u javnosti se pokazao kao visoko motivirana i stručna osoba, spremna da se suoči sa svim izazovima ove zahtjevne dužnosti i da svoju energiju usmjeri za javno dobro.

Višemjesečni svakodnevni rad na programu, prisnažuje, pokazatelj je entuzijazma, kao i ozbiljnosti i odgovornosti.

- Upravo osjećaj odgovornosti često nedostaje u našem javnom životu, pa nastup  Leme u meni nanovo budi optimizam. Odabir najužeg tima suradnika s kojima dijeli istu viziju razvoja također je potvrda sustavnog pristupa radu i želje za daljnjim poboljšanjem rada HNK Split, kao i njegove financijske konsolidacije - navodi.

Iako je, kaže, ljubitelj kazališta, laik je u području kulture, pa ne može mjerodavno suditi o kvaliteti predloženog programa čije naznake je vidio u medijima.

- Međutim, činjenica da ga je podržalo Kazališno vijeće u kojemu sjede ljudi u čije profesionalne kompetencije ne sumnjam, za mene je dodatna potvrda da je glas za  Lemu, glas za kazalište s kojim ćemo se ponositi i u koje ćemo rado odlaziti na predstave - ustvrdio je.

Nada se da će i ostali vijećnici u Gradskom vijeću razmišljati na ovakav način.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare