Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Jutros u 5.20 sati napadnut vozač Prometa, uslijed čega je izgubio kontrolu nad autobusom i sudario se

Jutros u 5.20 sati napadnut vozač Prometa, uslijed čega je izgubio kontrolu nad autobusom i sudario se

Užas! Užas za svaku osudu! Mogao je netko poginuti - kazao je direktor Prometa Željko Krnić

Napadnut vozač Prometovog autobusa jutros u 5.20 sati u ulici Domovinskog rata i time izazvana prometna nesreća.

Incident u autobusu broj 37 koji je srećom prošao samo s velikom materijalnom štetom povezuje se s posjetiteljem koncerta u Spaladium Areni koji je završio u ranim jutarnjim satima.

Prema policijskom izvješću,  21-godišnjak je zatražio od vozača da zaustavi autobus kako bi izišao vani, a kada vozač to nije učinio, već se zaustavio na idućem stajalištu, došao je do njega i pljunuo ga, pri čemu je vozač izgubio nadzor nad autobusom, te udario u drugi autobus.
Protiv 21-godišnjaka će se voditi prekršajni postupak.

No, ubrzo su iz Prometa objavili vozačevu verziju, koja ne odgovara prethodno navedenoj. Citiramo:

'Pijani mladić trčao je posred ulice Domovinskog rata pokušavajući uhvatiti autobus. Vozač našeg autobusa 37 zaustavio se na stanici i čekao da mladić uđe, jer je bio dosta iza autobusa. Čim je ušao napao je vozača verbalno, pljunuo ga i pokušao udariti. Vozač se pomaknuo sa sjedišta kako bi izbjegao udarac, pri tom je podigao nogu s kočnice, a autobus je krenuo i udario u drugi koji je bio ispred njega na stanici. Molimo medije da u svojim objavama navedu ovaj opis događaja koji je dao napadnuti vozač'.

Direktor Prometa Željko Krnić je šokiran i pogođen incidentom. Suosjeća s vozačem i putnicima.

- Užas! Užas za svaku osudu! Mogao je netko poginuti! Srećom da između autobusa na stanici nije bilo ljudi, netko bi izgubio život - prva je reakcija direktora.

Sreća u nesreći je i da je napadač brzo uhvaćen, ali dogodilo se ono na što se stalno upozoravalo prilikom napada na vozače koji se i dalje tretiraju samo prekršajno - direktno su ugroženi životi putnika.

Kako nam je kazao Krnić, vozač nije mogao zakočiti jer je udaran kad je išao stati.

Rekao nam je i da se pretpostavlja da se radi o jednom od posjetitelja festivala Ringišpil.

Vaša reakcija na temu