Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KAŠTELA: 'Znak pristupačnosti ne omogućuje privilegiju zagarantiranog parkinga, već minimalno pravo normalnog življenja osoba s invaliditetom'

KAŠTELA: 'Znak pristupačnosti ne omogućuje privilegiju zagarantiranog parkinga, već minimalno pravo normalnog življenja osoba s invaliditetom'

Uz Split i Solin pridružili su se kampanji 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'

I Kaštela su se pridružila se kampanji tvrtke Split parking 'Želiš li se mijenjati za mjesto'. Ovoga tjedna su postavljeni personalizirani prometni znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje direktno 'pitaju' svoje sugrađane žele li se mijenjati za mjesto čime ih se želi osvijestiti da ne parkiraju na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom. Gradska tvrtka 'Zeleno i modro' postavila je znakove na području Kaštel Novog, kraj zgrade gradske uprave i sportske dvorane u Kaštel Sućurcu.

- U tijeku je postavljanje znakova na sve naše parkinge na području Kaštela i na ovaj način nastojimo podsjetiti vozače da znak pristupačnosti ne omogućuje privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba s invaliditetom. Riječ je o ljudima kojima trebamo pružiti ruku u svakom trenutku jer oni su naši bližnji, majke, očevi, nečija djeca. Budimo senzibilni i pokušajmo svima izići u susret stavljajući se na njihovo mjesto, ali ne ono parkirno – poručio je gradonačelnik Denis Ivanović.

Kako bi se još jednom javno apeliralo na probleme koje dio naših sugrađana ima prvenstveno kod parkiranja i korištenja javnog gradskog prostora i zloupotrebe znaka pristupačnosti, bilo bi poželjno da sve osobe s invaliditetom provjere rok valjanosti svoje iskaznice i ako je istekla da je zamijene novom.

Glavni cilj ove kampanje je upozoriti građane da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako i sami nemaju oznaku pristupačnosti. Važno je pridonijeti rješavanju još jednog velikog problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću, a to je zloporaba znaka pristupačnosti na razini cijele Hrvatske.

Vaša reakcija na temu