Kerum: Nema pomirbe, ali građani Splita ne smiju biti ničiji taoci

Kerum: Nema pomirbe, ali građani Splita ne smiju biti ničiji taoci

Razgovarao sam s gradonačelnikom u njegovom uredu

Raspoložen nakon konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća pred medije je stao čelnik HGS-a Željko Kerum. Naveo je, ono što smo vidjeli, da u sporazumu nema ništa spektakularno. 

- Općenit je, sukladno postignutim rezultatima. Tako će se i raditi dogovori i programi i programska načela. Jasno je koliko HGS sudjeluje s partnerima i HDZ, mi imamo dosta kvalitetnih ljudi kao i oni. Grad mora funkcionira, gradonačelnik i zamjenici i stručne službe vode Grad, a politika je druga stvar - kazao je. 

Na izravan upit o šefu opere, Kerum je bez oklijevanja potvrdio ono što je Dalmatinski portal objavio: 

- Mislim da će biti Jure Bučević, čovjek je profesor, dirigent, dva fakulteta, 17 godina staža, čovjek na svom mistu. 

Znači, HGS preuzima splitsku kulturu, pitali su mediji. 

- Ne – uz široki osmijeh je odgovorio i dodao da HGS radi svoje poslove i zadaće i ide naprijed. 

- HGS je prva, druga ili treća politička snaga u Splitu već 12 godina i to je evidentno. Kritičari su govorili da smo mi '0ut', prevarili su se. Ja zahvaljujem građanima Splita što su nam dali povjerenje, jasno je da će nam davati i dalje jer mi ćemo raditi upravo za njih i Split – poručio je Kerum. 

Upitan je i je li razgovarao s gradonačelnikom. 

- Zadnji put smo bili u njegovom Uredu i razgovarali smo – odgovorio je. 

Danas ga, kaže, nije vidio, s Petrom Škorićem je bio oko pola sata vezano za Sporazum. Novinari su rekli da je bilo teških riječi u kampanji, na što je Kerum uzvratio da je to 'passe'. Tko je bio taj tko je inicirao pomirbu, nastavili su novinari. 

- Nema pomirbe, politika je politika i postoji razum i pamet. Grad mora ići dalje. Ponovio sam nekoliko puta da ne može grad ni građani Splita biti taoci nikoga – odgovorio je. 

Na upitnu rečenicu da je zapravo pobjednik izbora replicirao je da hvala na primjedbi, ali kako misli da su postigli rezultate zahvaljujući Splićanima.

 - Ja ih volim i obožavam što su mi pomogli – završio je.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare