Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kerum ide u utrku za gradonačelnika, a podržat će župana Ževrnju: 'Imam najveće šanse jer imam rezultate, pa ja sam i Ultru doveo'

Kerum ide u utrku za gradonačelnika, a podržat će župana Ževrnju: 'Imam najveće šanse jer imam rezultate, pa ja sam i Ultru doveo'

Gužve bi, kaže, riješio praktički odmah izlazom preko Bačvica direktno na Poljičku cestu

Poduzetnik, bivši saborki zastupnik i bivši gradonačelnik Željko Kerum najavio je novu utrku za prvog čovjeka Splita, ali, otkrio nam je, stranka HGS neće imati kandidata za župana. Na prošlim izborima u utrku je išla Nevenka Bečić te HDZ i HGS imaju uvjerljivu većinu u Skupštini.

- Podržat ćemo župana Zlatka Ževrnju, a imat ćemo listu za Skupštinu - kazao nam je Kerum.

Kako je najavio, na lokalne izbore izlaze, a nakon razmišljanja odlučio je da kandidat za gradonačelnika bude on, a za župana nema nekog smisla isticati čovjeka iz redova HGS-a. Ževrnja je, kaže, dobar.

- Kad sam vidio protukandidate, izračunao sam i shvatio da najviše šanse imam ja jer ja imam rezultate. I to je ta razlika. Svi drugi obećaju, a obećanje ludom radovanje. Obećavao je i Ivo Baldasar, pa nije ništa napravio - naveo nam je trenutak kada je shvatio da je upravo on najbolji kandidat HGS-a.

Nabrojao je neke od realiziranih projekata, od vrtića, knjiga, ulica, zaslužan je kaže i za POS.

- Pa ja san i Ultru doveo! Imam volje, ali imam i s čim krenuti - kaže.

Namjera mu je riješiti Istočnu obalu, izlaz i gužve bi riješio praktički odmah izlazom preko Bačvica direktno na Poljičku cestu, lungomare do Stobreča, riješio bi Bračku ulicu, Vukovarsku...

- Za to postoje EU sredstva, Split se mora otvoriti. Komunalno opremanje je temelj, javni radovi dižu grad. To su ogromni poslovi koji rješavaju i nezaposlenost - nabrojio je.

Upitali smo Keruma koliko mu je HDZ otvorio put kandidatom kao što je Andro Krstulović Opara.

- HDZ i ja imamo isto biračko tijelo. HDZ je postavio kandidata iz kulture koji ima svoju karijeru, ali Splitu je potreban netko tko će raditi projekte. Treba čovjek koji će doći na gradilište, koji će na baušteli pratiti što se događa i jasno reć sve šta triba i paziti na rokove - odgovorio je.

Na kraju je poručio da on podržava znanost, kulturu, sport i umjetnost, ali da oni žive na projektima, naslanjaju se na njih.

- Kad pokrenemo javne radove i dignemo zaposlenost i potrošnju, onda će i znanost i kultura i sve živjeti - zaključio je.

Vaša reakcija na temu