Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koalicija 'Pomak' u Splitu: 'Hrvatska je zgažena do temelja, a Europska unija je zlo!'

Koalicija 'Pomak' u Splitu: 'Hrvatska je zgažena do temelja, a Europska unija je zlo!'

Luka Podrug iz HČSP-a, inače prvi na listi, je upozorio na medijsku blokadu

Koaliciju Pomak na predstojećim prijevremenim parlamentarnim izborima u X. izbornoj jedinici činit će četiri stranke - HSP, HČSP, Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka. Na listi od 14 kandidata redom su se našli: Luka Podrug, Ranko Topić, Davor Ljubičić, Marin Perković, Ivica Cumeljan, Ana Perčić, Ivica Radošević, Ivica Jularić, Anđelka Orlić, Vicko Krajančić, Ivica Ursić, Vlado Dajak, Julija Katić i Gordana Božiković.

Prvi je riječ na predstavljanju liste Pomak uzeo Ivica Ursić iz Obiteljske stranke, koja se prema njegovim riječima temelji na načelima kao i svaka obitelj - uzajamnost, ljubav i hijerarhija.

- Već 16 godina svjedočimo neprirodnom plesu HDZ-a i SDP-a. Hrvatska je zgažena do temelja, a koalicija Pomak je želi pomaknuti s mjesta. Ponosan sam što je moja Obiteljska stranka našla svoje mjesto uz dvije prave pravaške stranke HSP i HČSP.  Nećemo se hvaliti s brojkama i statistikama, planovima, naš je cilj srcem i borbom izvaditi Hrvatsku iz teške situacije. Ovoj koalicija je nastala iz srca i u pravom smislu joj pristaje slogan: Bog, domovima i obitelj.

Ranko Topić iz HSP-a kazao je kako se država nalazi u krizi, a glavne krivce za takvo stanje pronalazi u HDZ-u, SDP-u i MOST-u.

- Situacija je katastrofalna. Pogledajte kakva nam je industrija, poljoprivreda, mladi ljudi odlaze iz domovine. Osobno dolazim iz Imotskog, koji je od samostalnosti dao 30 saborskih zastupnika, a nijedan od njih nije učinio ništa za Imotsku krajinu, a kako će onda išta napraviti zastupnici iz Metkovića ili Sinja. Želim to promijeniti i Imotskoj krajini vratiti stari sjaj - kazao je Topić i dodao:

- Europska unija je zlo za Hrvatsku. Zakoni trebaju biti napravljeni za dobrobit naše države, a ne EU-a. Dosadašnje političke opcije su pokazale kako im je važniji Bruxelles od Hrvatske. Spremni smo za lustraciju i stvaranje temelja za napredak Hrvatske.

Luka Podrug iz HČSP-a prvi je na listi koalicije Pomak, a upozorio je na medijsku blokadu, koja se prema njegovim riječima, događa u Hrvatskoj...

- Želimo da se i naš glas čuje. Izbori bi trebali biti poput utrke na 100 metara u kojoj svi imaju jednake šanse. Kod nas je SDP već na 70 metara, MOST na 60 metara, a HDZ na 50 metara. Pogledajte primjer HRT-a, javne televizije koja preferira određenu opciju i nisu htjeli poslati nikoga kod nas - započeo je Podrug pa nastavio:

- Čast mi je biti na vrhu ove liste, na koju smo okupili dvije stožerne pravaške stranke - HSP i HČSP, a uz nas su tu braniteljska Akcija za bolju Hrvatsku i Obiteljska stranka. Dakle, nadamo se da će se birači prepoznati u ovoj opciji i da će zaokružiti listu broj 3 koja će ih predstavljati u Saboru. Svoj program možemo sažeti u tri točke: pronatalitetna politika, koju želimo postići dodjeljivanjem mirovina za majke s četvero i više djece, zatim politička, gospodarska i medijska lustracija, te gospodarski oporavak.

Vaša reakcija na temu