Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koliko su promila imali oni koji su postavljali prometne znakove po Korčuli?!

Koliko su promila imali oni koji su postavljali prometne znakove po Korčuli?!

Znak izričite naredbe B01 znači da treba propustiti vozilo s prednošću prolaza, ali bez nužnog zaustavljanja, a B02 vozača obvezuje na zaustavljanje u svakom slučaju

U Lumbardi na Korčuli su na istom nosećem stupu postavljena dva znaka izričite naredne, ali bitno različitog značenja. Trokutasti B01 'Raskrižje s cestom s prednošću prolaza' i osmerokutni B02 'Obavezno zaustavljanje'. 

Prvi znači da se nailazi na cestu s prednošću prolaza te da treba propustiti vozila koja njome nailaze, opreznom i polaganom vožnjom, ali bez nužnog zaustavljanja. A drugi, kao što na njemu i jasno piše, znači obvezno zaustavljanje, čak i ako je cesta s prednošću prolaza potpuno prazna, piše Željko Marušić za autoportal.hr.

Dakle, vozilo se mora obvezno, barem nakratko, zaustaviti pred raskrižjem! 


No, u Lumbardi, osim kaosa s vertikalnom, problema ima i s horizontalnom signalizacijom. Bijeli trokut na asfaltu (H12), koji označava završetak voznog traka treba biti okrenut vrhom prema vozilu, a ne obrnuto! Kako ovdje postupati, što napraviti?Poslati one koji su ih postavili na alkotest!

Vaša reakcija na temu