Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Konačno je cijela Zapadna obala otvorena za šetnju!

Konačno je cijela Zapadna obala otvorena za šetnju!

Otvoreno je i posljednjih devet metara prema Matejuški

Konačno se može prošetati cijelom Zapadnom obalom. Kao što vidimo na fotografiji, i posljednjih devet metara šetnice, sam kraj prema Matejuški je otvoren pješacima. 

Prije četiri godine svečano je prvu fazu otvorio bivši gradonačelnik Željko Kerum uz prigodni program, a zauvijek je i ostala ploča s imenom tadašnjeg poteštata.

Dvije godine nakon, završeno je 12 metara od hotela Ambasador i stalo se 9 metara od kraja, do Matejuške.


Tada nije bilo rezanja vrpci, tek je prigodno, također predizborno prošetao bivši premijer Zoran Milanović s tadašnjim stranačkim kolegom, aktualnim gradonačelnikom Ivom Baldasarom, i s cijelom svitom ministara i kandidata za Sabor.

Ostalo je tih devet metara, usporenih zbog županijske koncesije i dočekan je kraj. Još uvijek bez šetnje političara.

Ukupna vrijednost izgrađenih 112 metara je 13,5 milijuna kuna s PDV-om, a za posljednjih devet metara je planirano još 3,5 milijuna kuna.

U prvu fazu je uloženo 85,5 milijuna kuna. Ukupno je, dakle, prema poznatim brojkama Zapadna obala koštala 102,5 milijuna kuna.

Vaša reakcija na temu