Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Kotur: Protivimo se podizanju paušalnog poreza, ali smo otvoreni za argumentiranu raspravu

Kotur: Protivimo se podizanju paušalnog poreza, ali smo otvoreni za argumentiranu raspravu

Turizam je vitalna grana privrede koja Split ekonomski drži iznad površine, te trebamo zaštititi male iznajmljivače koji su u splitskoj turističkoj priči bili i ostali nositelji rasta

Čini se da je dio kolega iz Gradskog vijeća uvažio argumente SDP-a, pa se paušalni porez za male iznajmljivače ne bi trebao dizati za 2019. godinu. Međutim, upozoravamo da nije dovoljno na sjednici Gradskog vijeća odbiti prijedlog gradonačelnika, zbog toga što će bez donošenja odluke paušalni porez automatski skočiti na 750 kuna za cijelo područje Splita. Stoga pozivamo kolege iz drugih stranaka u Gradskom vijeću da podrže prijedlog SDP-a i da donesemo odluku da se paušalni porez neće podizati - poručio je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split, nakon što je je Dalmatinski portal objavio da HGS neće dati podršku tom prijedlogu Andre Krstulovića Opare.

- Naš stav je jasan. Turizam je vitalna grana privrede koja Split ekonomski drži iznad površine, te trebamo zaštititi male iznajmljivače koji su u splitskoj turističkoj priči bili i ostali nositelji rasta. Protiv smo podizanja paušalnog poreza, ali smo otvoreni za argumentiranu raspravu. Od početka upozoravamo da je nužno da se sveobuhvatno sagleda društvena, poglavito ekonomska, situacija uključujući i situaciju u turističkom sektoru, te stvore minimalni preduvjeti za donošenje odluke optimalne za razvoj Splita. Potrebna nam je Strategija razvoja grada Splita. Međutim, po tom se pitanju unatoč najavama u nešto manje od godinu dana nije napravilo gotovo ništa. Očekujemo da aktivnosti konačno krenu te smo od početka spremni dati svoj konstruktivan doprinos, kako bi se naš grad razvijao planski, a ne stihijski - dodao je.

Vaša reakcija na temu