Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić Kotur nakon Ostojićeve pobjede: Očekujem da ćemo dobro surađivati, kao i do sada

Kotur nakon Ostojićeve pobjede: Očekujem da ćemo dobro surađivati, kao i do sada

Više splitskih članova SDP-a je dalo podršku Danijelu Kukoču nego bivšem ministru

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur komentirao nam je pobjedu Ranka Ostojića za čelnika splitsko-dalmatinskih socijaldemokrata. Splitski članovi su dali podršku Danijelu Kukoču, tijesno, ali ipak.

S druge strane, povratak vrijednostima ljevice podigao je splitski SDP, a Ostojić je konstantno jedan od najprepoznatljivijih Dalmatinaca na nacionalnoj razini upravo po tome. 

- Odmah nakon što su bili poznati rezultati izbora čestitao sam Ranku Ostojiću na izboru za predsjednika. Drago mi je da su se za predsjednika natjecala dva kandidata iz Splita - kaže Kotur.

Što se tiče Splita, naveo je da su dobili gotovo jednak broj glasova s malom prednošću Kukoča, dok je na razini Splitsko-dalmatinske županije uvjerljivo pobijedio Ostojić. 

- Očekujem da ćemo dobro surađivati, kao i do sada. Pokazali smo stav o potrebi jačanja suradnje na ljevici na Prvomajskom skupu na Peristilu i na kotarskim izborima u Splitu, kada je SDP postao druga stranka po snazi u gradu, a prije godinu dana na lokalnim izborima bili smo peta opcija - nema dvojbe Kotur.

Ističe i da im je prioritet rad na terenu. Splitski SDP će, naglasio je, sigurno dati doprinos jačanju u županiji, prvenstveno preko svojih predstavnika Bože Miletića, Tomislava Matijaševića i Borisa Bobanca u Predsjedništvu te Đanija Krstičevića, Maše Udovičić, Damira Antunovića, Bore Pejde, Draganke Matković, Jurice Dželalije, Gorana Šarotića i Milana Uzelca u Županijskom odboru. 

- Da bi SDP ponovo postao pobjednička stranka u Hrvatskoj, nužan je jak SDP u Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Dalmaciji - poručio je Kotur.

Vaša reakcija na temu