Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Kovačević odgovorio ugostiteljima: Grad je sve napravio po propisima, a za Đardin smo pronašli najbolje rješenje

Kovačević odgovorio ugostiteljima: Grad je sve napravio po propisima, a za Đardin smo pronašli najbolje rješenje

Ugostitelji bi da ne bude ugostiteljskih sadržaja, organizator bi sve, građani da ne traje do kasno...

Nakon što su ugostitelji razgovarali s komunalnom službom shvatili su da su krivo protumačili zaključak na kojega se žale. Grad je napravio sve u skladu s propisima. Tim nam je riječima dogradonačelnik Goran Kovačević komentirao dopis Hrvatske interesne udruge ugostitelja iz Splita u kojem izražavaju sumnju u legitimnost odluke gradske uprave o trajanju manifestacija šest mjeseci. 

Ugostitelji su iznijeli i sumnje da su navedene manifestacije prilika za pogodovanje pojedincima i privatnom kapitalu, te su ustvrdili da je ugostiteljska ponuda na 'Evo ruke' u Đardinu nezakonita. 

- Što se tiče manifestacije Revija urbane kulture - 'Evo ruke', koja se održava u Đardinu, a podržana je i od Turističke zajednice Split i u programu javnih potreba Grada Splita je, tražili smo i pronašli, vjerujem, optimalnu mjeru događanja, nakon razmatranja prigovora na protekle manifestacije. Đardin je prihvaćen kao bajkovit prostor za kulturne i glazbene manifestacije, a dvije kućice su u svrhu programa, samo s pićem kako bi se posjetitelji i osvježili, što smatramo zaista primjerenim - odgovorio je Kovačević.

Naveo je kako Split doživljava turističku renesansu, i naravno da se mora razmišljati i o proširenju programa izvan Palače, kao i o bogatstvu sadržaja. Efekt je usmjeren na proširenje i produljenje posjeta, na korist svih.

- Đardin može biti ta scena, ali u ograničenoj mjeri kako i radimo. Park sada živi na potpuno drukčiji način i vraćamo ga građanima i posjetiteljima. Prvi put je zaživio, a reakcije naših sugrađana i turista su odlične - iznio je.

Na upit osjeća li se preveliki pritisak interesne udruge ugostitelja, da ne kažemo težu riječ poput ucjene, dogradonačelnik je odgovorio kako svatko gleda stvari iz svog kuta.

- Ugostitelji bi najradije da ne bude ugostiteljskih sadržaja, organizator bi sve, građani da ne traje do kasno..., a na Gradu je napraviti ono što je najbolje. 

Vaša reakcija na temu