Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOVAČEVIĆ OŠTRA 'U ulici koju ste sami nazvali Četvrte gardijske brigade prisiljavate ljude da žive kao pantagane'

KOVAČEVIĆ OŠTRA 'U ulici koju ste sami nazvali Četvrte gardijske brigade prisiljavate ljude da žive kao pantagane'

'Nije da vi ovamo ne zalazite jer je malo birača, već zato jer se ne usudite'

Marina Kovačević, predsjednica GK Šine, oštro se osvrnula na stanje u Ulici 4. gardijske brigade povodom obilježavanja obljetnice osnutka.

'Na današnji dan, 28. travnja, obilježavamo obljetnicu osnutka Četvrte gardijske brigade 'Pauci'. 

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu se na Google Kartama još uvijek zove Put Vrbovnika, unatoč mome prijedlogu Gradu Splitu da pošalju jedan običan mail da se naziv ulice ažurira. Tragikomično, gradska uprava i dalje koristi stari naziv radi lakšeg snalaženja, a sami su promijenili naziv ulice. 

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu uključuje ili graniči s čak 10.000 m2 gradskog zemljišta na koje se Grad Split nije uknjižio unatoč mome dopisu sa svim podacima. Zemljište koje nije uknjiženo 1/1 na Grad Split ne može dobiti niti centa iz fondova EU.

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu je ulica s najviše ilegalnih deponija. Lanjskom inicijativom triju jedinica mjesne samouprave (GK Šine, MO Stobreč i Kamen) uklonjeno je oko 10 tona ilegalno odbačenog otpada, čime smo samo zagrebali po površini. Na sve upite Čistoći i Komunalnom redarstvu da se uklanjanje nastavi dobijam odgovor da 'nema novca'. 

Za video nadzor 'nema novca'. 

Autobusne stanice TTTS Križanje 1, TTTS Pekara 1, TTTS Pekara 2 i TTTS Okretište (Prometove linije 24, 25, 27) ne mogu dobiti nadstrešnice (staklene kućice) jer 'nisu lani bile u planu', pa tako ni ove godine 'nisu u planu', a kada će biti, ne zna se. Autobus se čeka u blatu, u drači, na kiši, i na buri i na žegi, pored deponija i kanti za smeće. 

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu nije u planu održavanja oborinske odvodnje, zbog čega su kuće, dvorišta i automobili redovito poplavljeni za svake veće kiše.

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu nije u planu održavanja za metenje i pranje, zbog čega je redovito puna šljunka, zemlje, prašine i otpadaka.

Ulica Četvrte gardijske brigade u Splitu nije u planu održavanja trave i raslinja na javnim površinama, već ih kosi volonter kad pored svih poslovnih i obiteljskih obveza uhvati vremena. 

Za kraj postavljam pitanje 'borcima' na pričuvnim položajima u Banovini i Županiji, jer je ulica gradska, a cesta županijska: na koji način odajete počast Četvrtoj gardijskoj brigadi ostalih 364 dana u godini kada u ulici koju ste sami nazvali Četvrte gardijske brigade prisiljavate ljude da žive ka pantagane? Nije da vi ovamo ne zalazite jer je malo birača, već zato jer se ne usudite', napisala je.


Vaša reakcija na temu