Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Krstičević na pogrebu Davora Jovića: Molit ću za tebe, za našeg generala Praljka, za naše 'paukove'

Krstičević na pogrebu Davora Jovića: Molit ću za tebe, za našeg generala Praljka, za naše 'paukove'

Legendarni bojnik Četvrte gardijske brigade pokopan na groblju u Donjim Njivama

Davor Jović, legendarni bojnik Četvrte gardijske brigade, pokopan je danas uz vojne počasti na mjesnom groblju u Donjim Njivama kod Vrgorca. Tisuće njegovih suboraca, vojnika, prijatelja i poznanika ispratile su ga u posmrtnoj koloni do posljednjeg počivališta. 

- Opraštamo se danas, ali pamtit ću trenutke koji su nas zbližili i za cijeli život združili. Molit ću za tvoju dušu, molit ću za tebe, za sve naše branitelje, za našeg generala Slobodana Praljka, za našu gardu, za naše 'pauke' - rekao je potpredsjednik Vlade, ministar obrane i Jovićev prijatelj Damir Krstičević.

- Priznat ću, kao ponosni zapovjednik Četvrte gardijske brigade, plakao sam kada smo na samom kraju rata ostali bez našeg Andrije Matijaša Pauka, plakao sam i prošle godine kada smo ostali bez našeg Stipe Nižića, a plakao sam i u ponedjeljak kada sam primio vijest da je preminuo još jedan istinski junak, legenda Domovinskog rata. Ponosni smo što smo te imali u svojim redovima, naša Vrgoračka krajina izgubila je velikog čovjeka. Tvoj veličanstveni hod završava danas, na žalost svih nas koji smo te imali sreću poznavati - dodao je Krstičević.

Jovićeva smrt posebno je teško pogodila mladog Nikicu Radonića, viceprvaka svijeta u kickboxingu kojega je Jović trenirao i od njega napravio vrhunskog sportaša.

- Pamtit ću ga po tome što me odgojio kao svoga sina. Zajedno smo bili deset godina, po cijele dane smo se družili, išli smo na putovanja, ne bi išli jedan bez drugoga nigdje. Izgubio sam svog najboljeg prijatelja, drugog oca. Znam da će biti sretan da nastavim svojim putem i ispunit ću sve one ciljeve koje smo zajedno planirali - kazao je Radonić.

Opraštajući se od Jovića don Marin Marčić rekao je da je otišao onako kako je i živio, ljubeći Boga, obitelj i domovinu.

- U nedjelju sam se s njime rukovao i rekao mi je: 'Marine, nikada ne zaboravi Vrgoračku krajinu'. Kako bih i mogao kada sam najljepše godine života tu proveo. Davor je svoju mladost poklonio domovini, gledao je smrti u oči i svojom krvlju, zajedno s braniteljima, branio našu domovinu. Nisi nas napustio, i dalje bdiješ nad nama s neba i neka ti ta nebeska prostranstva budu nova domovina - rekao je na kraju don Marin.

Vaša reakcija na temu