Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Opara siguran da će Europsko prvenstvo u rukometu biti u Splitu: Pitanje je novca, ali ja sam tvrd pregovarač!

Opara siguran da će Europsko prvenstvo u rukometu biti u Splitu: Pitanje je novca, ali ja sam tvrd pregovarač!

Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti održavanja ovog natjecanja u Splitu nema, poručio je gradonačelnik

Iako su u pojedinim medijima osvanule vijesti kako bi Split mogao ostati bez domaćinstva Europskog prvenstva u rukometu , gradonačelnik Andro Krstulović Opara odlučno demantira takve navode.

- Europsko prvenstvo će ovdje biti, mi ćemo ga otvoriti, a Grad će platiti najam Spaladium Areni onoliko koliko smatramo da treba i druga strana neće biti zakinuta – poručuje gradonačelnik.

Kako kaže, pitanje je novca, on je tvrd pregovarač i ne pristaje na cijene koje Grad ne treba platiti iz proračuna.

- Neke tendenciozne vijesti i natpisi su bili samo u službi pritiskanja mene i zauzimanja boljih pozicija od strane nekih drugih igrača - rekao je.

Upitan je i o kolikom iznosu je riječ, navodno nešto više od milijun kuna prema Sportskom gradu TPN u stečaju, a prema gradskoj računici 900 tisuća kuna.

- Nećemo licitirati, Grad je postigao dobar sporazum s našim partnerima. Naći ćemo rješenje da svi budemo zadovoljni i nikakvih pitanja o upitnosti održavanja Europskog prvenstva u rukometu nema – jasan je Krstulović Opara.

HRS mora EHF-u u ponedjeljak dostaviti konačni popis gradova domaćina. Posljednjih dana počeli su natpisi o tome kako je Split upitan. Grad Split obvezao se financijski pomoći u organizaciji, a u Spaladium Areni trebalo bi biti i otvaranje prvenstva te utakmice sa Srbijom, Norveškom i Islandom.

Iz HRS-a su poručili da su Splitu poslali požurnicu kako bi što prije dogovorili potpisivanje ugovora.

- Mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Grad Split poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo - poručio je Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a.

Europsko prvenstvo, inače, održat će se od 12. do 28. siječnja nadolazeće godine, a gradovi domaćini su Split, Poreč,  Varaždin i Zagreb.

Vaša reakcija na temu