Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Krstulović Opara demantirao Keruma: Bio sam među predlagateljima odluke o podizanju spomenika dr. Tuđmanu, ali ne na današnjoj lokaciji

Krstulović Opara demantirao Keruma: Bio sam među predlagateljima odluke o podizanju spomenika dr. Tuđmanu, ali ne na današnjoj lokaciji

Nema nikakvih podjela i svi smo kao jedan uz našega kandidata Andru Krstulovića Oparu - komentirao je Ivan Baćak

Ne stišavaju se strasti oko navoda u Bujici da je kandidat HDZ-a Andro Krstulović Opara bio protiv spomenika dr. Franji Tuđmanu. 

Savjetnik župana Ivan Baćak komentirao je takve navode na Facebooku. Status prenosimo u cijelosti. Također, u odgovorima je i Krstulović Opara iznio kronologiju događaja.

- Ne mogu ne prokomentirati zadnju Bujicu u kojoj Velimir pokušava našega kandidata za gradonačelnika Splita, Andru Krstulovića Oparu, jednoga od najdosljednijih i najgorljivijih tuđmanista prikazati kao antituđmanista, a Željka Keruma kao navodnog tuđmanista. Neće proći Velo, providna ti igra. 

Druga ne manje lažna teza koja se pokušavala provući ispod teksta je kako postoji nekakva podjela unutar ŽO HDZ SDŽ po kojoj bi navodno Ante Sanader podržavao Krstulović Oparu, a župan Ževrnja navodno Keruma. Smiješan pokušaj na koji bi mogli i nasjesti oni koji ne znaju stvarno stanje i  odnose u SDŽ.. Nema nikakvih podjela i svi smo kao jedan uz našega kandidata Andru Krstulovića Oparu, koji je evidentno daleko najpopularniji i s najviše izgleda za pobjedu pa ga zato i pokušavaju svrstati sad u 'fetive' sad u 'antituđmaniste'... još će ga proglasiti dinamovcem ubačenim među hajdukovce. Drugovi, kad se 'spina' pobrinite se za malo logike:)'

U komentarima je i odgovor Krstulovića Opare na pitanje je li bio protiv spomenika Tuđmanu:

Poštovani Neno, još jednom ću ponovit. Ja sam kao vijećnik u GV Splita u mandatu 2005-2009. bio predlagatelj odluke o podizanju 21 spomenika hrvatskim velikanima u 10 godina. Među njima je i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, dr Tuđmanu, po našem, HDZ-ovskom prijedlogu. Tada smo odlučili da njegov spomenik bude na najdoličnijem mjestu, na Trgu hrvatske bratske zajednice i ispred nove zgrade gradske uprave koju je g. Zvone Puljić namjeravao podignuti. Dolaskom g. Keruma ta zamisao je pala u vodu i on je, poništivši Odluku o podizanju  i drugih spomenika, za koje su već bili odabrani radovi za izradbu, odlučio staviti spomenik dr Tuđmanu nasred Rive što nije bilo moguće (konzervatori, Unesco itd) i što je izazvalo veliki otpor u javnosti zbog čega je i odustao te potom odlučio ga stavit tamo gdje je sada. To po mome mišljenju nije najprikladnije mjesto. No, tu je, i dobro je da imamo taj spomenik. I dalje vjerujem da je g. Kerum, to učinio jer je žurio zbog predizborne kampanje  te je podignuo taj spomenik i križ na Marjanu. Toj instrumentalizaciji i unošenju tema kao što su prvi predsjednik Tuđman, ali i vjerski osjećaji u kampanju zbog nadolazecih izbora, sam se suprostavio. Bio sam protiv podizanja gigantskog spomenika Isusu Kristu (poput onoga u Riju) na Marjanu, što je bio prvi Kerumov prijedlog. Nisam bio protiv podizanja križa na Marjanu. Držim da je ova lokacija dobro izabrana jer je u njenoj blizini i stajao križ do 1913. godine. Svako podmetanje da sam protiv Tuđmanovog spomenika ili križa, a što potencira g. Kerum je zlonamjerno, netočno i neistinito.

Vaša reakcija na temu