Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Krstulović Opara zaustavio radove na Kopilici

Krstulović Opara zaustavio radove na Kopilici

Splitski gradonačelnik investitorima je naložio da ugase strojeve i da se maknu jer ta cesta u špici sezone ne može biti zatvorena

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa zamjenicima je donio odluku o zaustavljanju radova na plinovodu na Kopilici koji su počeli u srijedu. Hercegovačka ulica bi, prema planu tvrtke EVN Croatia plin, jednim trakom bila zatvorena za promet, a autobusi koji prometuju tom linijom bi se preusmjeravali.

Krstulović Opara je obrazložio zašto je donio odluku o zaustavljanju radova, o čemu su obavijestili i investitora. 

- Temeljem starog ugovora najavljeno je kopanje Kopilice, mimo znanja mojih zamjenika i mene. Odmah su zaustavljeni, do prolaska špice. Prije početka školske godine moraju u brzom razdoblju riješiti tu izuzetnu važnu infrastrukturnu liniju, škola Ravne njive će biti među prvima koja će se plinom koristiti. Nakon kolegija izvijestili smo naše investitore da izvole ugasiti  mašine i maknuti se, jer ovakav pritisak, kako turistički tako i lokalni, ne podnosi zatvaranje te ceste – jasan je gradonačelnik.

Podsjetio je i da je isto napravio i sa stupićima na Šperunu, promptno uklanjanje jer o tome nisu bili obaviješteni ni on ni zamjenici, a takvo što ne bi dozvolili uopće. 

Vaša reakcija na temu