Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Lažne ankete i nametnuti kandidati u nepoštenoj kampanji

Lažne ankete i nametnuti kandidati u nepoštenoj kampanji

Ovi izbori mogu biti pobuna naroda protiv nametnutih izbora ili potvrda da su moćnici opet izabrali ono što će birači samo potvrditi

Tko se boji volje naroda? Zašto mediji biraju umjesto birača? Zašto nemamo poštenu kampanju? Tko je uveo imovinski cenzus u izbore?

Izbori nam ne trebaju jer ih mijenjaju ankete koje su već izabrale svoje favorite, ili bi poštenije bilo zabraniti ankete kako bi birači slobodno glasovali bez nametanja i manipuliranja. Koliko su ankete nevjerodostojne svjedočim svojim primjerom. Pet mandata sam bio vijećnik u Gradskom vijeću Splita. Nikada u ni jednoj predizbornoj anketi nisam prolazio izborni prag. Najčešće su me anketari potpuno ignorirali, a ako bi poneko stavio u anketu mene kao predsjednika i Hrvatsku čistu stranku prava, nikada nam nisu davali ni minimalne šanse za prelazak praga po takozvanim profesionalnim i objektivnim anketama.

Radi raznih dežurnih moralizatora, zapjenjenih pljuvača, forumskih klevetnika i lažljivaca, dužan sam podsjetiti javnost da sam od pet mandata samo jednom išao u predizbornu koaliciju s HDZ-om i to na prošlim izborima, kada je Karamarko promovirao Domoljubnu koaliciju na državnoj razini. Usput, a opet radi javnosti, HČSP ovaj put nije uopće pregovarao s HDZ-om o zajedničkom izlasku na izbore u Splitu, na obostrano zadovoljstvo, a nakon njihovog lijevog skretanja, toliko smo se politički udaljili da je suradnja postala neprirodna.

Najnovije splitske ankete sadrže sve negativne elemente manipulacija i pokušaja biranja umjesto birača. Ne trude se manipulatori više ni stvarati privid objektivnosti,pa tako u ankete ni ne stavljaju sve stranke i liste koje se natječu, već samo odabrane i privilegirane.

Koliko love toliko muzike rekao bi naš narod. U anketi je samo onaj tko plati, a tko je spreman više platiti ima i više glasova. Sramotno je nedemokratsko i necivilizacijsko pristajanje takozvanih velikih stranaka i medijskih jakih a stvarno lažnih veličina, na ove bezočne manipulacije.

Ugodno se gospoda osjećaju u neravnopravnoj kampanji, umišljeni u svoje mesijanske uloge i virtualne veličine, ni malo im pritom nije neugodno što više nositelja lista i kandidata koji bi po zakonu trebali biti ravnopravni, nemaju pravo pristupa ni medijima ni anketama.

U izuzetno nepoštenoj kampanji, u kojoj se krše sve zakonske odredbe o ravnopravnosti,  pojedinci u trci na 100 metara startaju sa 50 ili 60 metara, a konkurentima koji startaju s nule usto su još zavezali ruke, noge i usta. Junačke će to biti pobjede nad zavezanim protivnikom, a narod će se sutra usrećiti od tako principijelnih kandidata, kada zasjednu kupljene nezaslužene fotelje.

U Hrvatskoj je na djelu novokomponirana izborna demokracija. Protivnika treba ušutkati, on nema nikakva prava, on ne smije doći na TV, ni u središnje medije, neće ga biti ni u anketama. Baš je viteška pobjeda u tako neravnopravnoj borbi.

U Hrvatske izbore je protuzakonito uveden imovinski cenzus. Ne može se nitko  više kandidirati tko nema milijun kuna za kupovanje glasova putem medija i lažnih anketa. Običan čovjek, prosječan Hrvat pa ma koliko sposoban, pametan stručan i pošten bio nema šanse  ravnopravno se uključiti u bitku za glasače. Jednostavno ga ignoriraju mediji, brišu ga kao da ne postoji pa birače ne dobiju priliku ni upoznati  nepodobnog kandidata u kampanji a kamo li glasati za njega.

Dvadeset pet godina sam vijećnik u gradu Splitu, nositelj sam koalicijske liste 'Ljudi sa stavom', ali tu činjenicu ne želi objaviti ni HTV ni Slobodna Dalmacija niti jedan nacionalni medij.

Svaki dan me susreću sugrađani koji ne znaju za ovu i druge liste za Gradsko vijeća. Kakvi su to izbori, u kojem mi društvu živimo i o kakvoj demokraciji i ravnopravnosti govorimo.

Zahvaljujem na korektnosti i profesionalnosti Dalmatinskom portalu kao jednom od rijetkih medija koji je otvorio prostor svim kandidatima na ovim izborima. Drugi su u potpunosti zakazali i navijački sudjeluju u manipulacijama.

Da bi manipulacija bila još apsurdnija treba istaći činjenicu da je HČSP na ovim izborima u koaliciji s Hrvatskom demokršćanskom strankom  Gorana Dodiga koja je parlamentarna stranke i Hrvatskom konzervativnom strankom Ruže Tomašić koja je u Europskom parlamentu. Svi zajedno smo potpuno protuzakonito i bezobrazno prešućeni od svih vodećih medija i anketara, koji u isto vrijeme neukusno promoviraju neke stranke, skupine i pojedince koji ne predstavljaju nikoga osim užih i privilegiranih skupina.

Zašto se moćnici boje volje naroda i poštenog glasovanja? Kome odgovaraju manipulacije? Zašto mediji umjesto birača biraju, a glasači to samo potvrđuju? Koga nam tako nameću i za koga će tako izabrani predstavnici sutra raditi?

Svjestan sam da je ovaj prosvjed preko Dalmatinskog portala glas vapijućeg u pustinji koji će ignorirati svi prozvani mediji i kandidati, ali ja još jedno pozivam birače da uključe mozak i ne dopuste da se njima upravlja i manipulira. 

Pozivam birače da svi iziđu na izbore i glasuju po savjesti a ne prema lažnim anketama i medijskim diktatima. Pozivam ih da biraju sebi slične, da biraju ljude sa stavom jer  nismo svi isti. Neki služe Bogu a neki bogatstvu. Neki predstavljaju birače, a neki vraćaju dugove svojim sponzorima. Neki su vaš glas zaslužili svojim životom i djelovanjem a neke vam moćnici nameću manipulacijama. Ipak o svemu odlučujete vi svojim glasom ili svojim neizlaskom na izbore.

Ovi izbori mogu biti pobuna naroda protiv nametnutih izbora ili potvrda da su moćnici opet izabrali ono što će birači samo potvrditi. Nismo pri tome bitni mi koje birate ili ne birate, već vi koje će opet prevariti oni koje su vam opet servirali protiv vaše volje.

Vaša reakcija na temu