Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LECI PROTIV HRVATSKOG BEDEMA: Ne dopuštamo fašizam i ustaštvo, pa tako ni inicijative koje se nazivaju po srednjovjekovnim obrambenim tehnikama

LECI PROTIV HRVATSKOG BEDEMA: Ne dopuštamo fašizam i ustaštvo, pa tako ni inicijative koje se nazivaju po srednjovjekovnim obrambenim tehnikama

Osvanuli su sinoć na automobilima parkiranim u centru Splita

Na automobilima na parkingu kod HNK Split sinoć su osvanuli leci protiv inicijative 'Hrvatski bedem' koja je prošlog vikenda organizirala 'Hod protiv Marakeškog sporazuma'.

- Smjestimo li riječi Inicijative 'Hrvatski bedem' u 1941. godinu dobit ćemo iste one rasne zakone  i etničku superiornost bijelih Hrvata nad drugima kojima smo opravdali progon i organizirano ubijanje drugih. Svejedno radi li se o Srbima ili Sirijcima, radi se o čistom obliku fašizma. Problem Hrvatske nisu izbjeglice. Problem Hrvatske neće prešetati granicu po noći već usred bijela dana izaći iz limuzine na Markovom trgu dok će po noći voditi razgovore o prodaji preostalih resursa i tvrtki dok ne skupe dovoljno da se zaštite od sudskog progona - napisano je u letku kojeg potpisuje 'neformalna grupa ljudi koji su spremni boriti se protiv fašizma svim sredstvima'.

Dalje navode kako ne dopuštaju da se nesposobnost parlamentarnih političara prelije na ulicu u obliku paničarenja, mržnje i straha. 

- Biti član 'hravtskog bedema' znači bioti sebičan, autarkičan i kratkovidan. Najviše od svega znači biti fašist. reinkarnirani zagovarač rasnih zakona, sistemskog nasilja, bijele Hrvatske. Biti u bedemu znači biti destruktivni pesimist. No pasaran. Radimo složno protiv pretvaranja hrvatske u tamnicu bedemima. Mi znamo što je rat, ne želimo ga drugima. Umjesto obijesnog pozivanja na nasilje, bodljikave žice i tornjeve s mitraljezima budimo konstruktivni, surađujmo i oslanjajmo se na uzajamnu pomoć. Fokusirajmo se na bitno. Hrvatskoj treba optimizam kako bi nadjačali nesposobnost političara treba joj samoorganizacija kako bi stali na kraj sustavnoj korupciji i treba joj solidarnost kako bi je podigli od strukturalnog siromaštva. Ne dopuštamo fašizam i ustaštvo pa tako i inicijative koje se nazivaju po srednjovjekovnim obrambenim  tehnikama - navode i dodaju kako zagovaraju ne samo bojkot 'hrvatskog bedema nego otvorenu borbu protiv svih takvih inicijativa. 

- Mi smo protiv ugnjetača i njihovih pomagača, protiv legionara i fašista. Za slobodu i uzajamnu pomoć - zaključuju.


Vaša reakcija na temu