Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LOŠE VIJESTI Dr. Ivo Jurić o stanju Andre Krstulovića Opare: Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio i na mozak

LOŠE VIJESTI Dr. Ivo Jurić o stanju Andre Krstulovića Opare: Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio i na mozak

Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju

Ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Split doktor Ivo Jurić u 11 sati je dao najnovije informacije o zdravstvenom stanju gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

- Radi se o zloćudnom tumoru koji se proširio i na mozak - odmah je rekao dr. Jurić.

- Jučer smo dobili definitivnu dijagnostičku potvrdu i jučer smo započeli s liječenjem tumora. On se osjeća dobro, stabilno je, opet vas pozdravlja. Njegova prognoza ovisi o tome kakav je tip tumora i kako će reagirati na terapiju, o mnogo čimbenika - dodao je.

Na upit medija, kazao je da je riječ o zloćudnom tumoru kože i sluznice koji se proširio.

- Znamo koji je tip, ali sad to ne bih elaborirao. Terapiju prema vrsti tumora još ne možemo odrediti, uglavnom se radi o kemoterapiji i zračenju. Danas će biti gotova definitivna analiza toga tumora. Ima raznih vrsta tumora, to su složeni procesi, mora se vidjeti točno što je da bi se dala ciljana terapija -  rekao je Jurić.

Hoće li nastaviti liječenje u Splitu, pitali su mediji.

- Ne mogu sa sigurnošću reći, to ovisi o stručnom povjerenstvu koje smo osnovali i o familiji. Odredit će struka više - odgovorio je.

Ravnatelj je u svoje ime, u ime djelatnika, a kako je rekao vjeruje da može slobodno reći i u ime građana, poželio gradonačelniku brz oporavak i uspješno liječenje.

Vaša reakcija na temu