Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZADARSKA PU: Lovca iz Muća prijavit ćemo za mučenje životinja

ZADARSKA PU: Lovca iz Muća prijavit ćemo za mučenje životinja

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom koji je mlatio psa jer mu je izgrizao instalacije u automobilu

Policijska uprava zadarska potvrdila je Dalmatinskom portalu da su završili kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim lovcem iz Muća koji je mlatio psa jer mu je izgrizao instalacije u automobilu dok ga je vozio u gepeku prilikom odlaska u lov. Protiv lovca će biti podnijeta kaznena prijava za mučenje životinja, kazali su nam u PU zadarskoj.

Video snimka na kojoj lovac mlati psa i psuje prošlog se tjedna počela dijeliti po društvenim mrežama. Ljudi su bili zgroženi, predsjednik Lovačkog društva Muć odmah je reagirao i najavio da će lovac biti isključen iz društva. Brzo je reagirala i policija. Priveli su ga u postaju u Solin još iste noći, sutra su ga pustili, no obradu je preuzela zadarska PU, odnosno, postaja Obrovac, jer je kazneno djelo počinjeno na njihovom terenu.

Veterinarska inspekcija oduzela je lovcu svih pet pasa, među njima je i istarski gonič kojeg je mlatio zbog uništenih instalacija. Psi su zbrinuti u azil dr. Zdenke Filipović u Kaštelima. Nisu bili cijepljeni i čipirani pa je to obavljeno. U azilu nam kažu da su imali veliki broj poziva za udomljavanje pasa, no sve zainteresirane uputili su na veterinarsku inspekciju. Psi se trenutno nalaze u karanteni u trajanju od 10 dana.

 

Vaša reakcija na temu