Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Luka Roguljić je kandidat za župana, pročitajte njegove glavne poruke

Luka Roguljić je kandidat za župana, pročitajte njegove glavne poruke

HRAST-ov gradonačelnički kandidat Mihael Darko Burazin otkrio je medijima da je podnio kaznenu prijavu protiv Olivera Frljića i intendanta Gorana Golovka

Uz potporu HSP AS-a, HRAST-a, Zelene liste, SMSH-a i Obiteljske stranke nezavisni kandidat dr. Luka Roguljić će u utrku za župana Splitsko-dalmatinske županije. Ujedno će biti i nositelj kandidacijske liste za Županijsku skupštinu. Koalicijski sporazum je potpisan u četvrtak ujutro, a predstavljajući glavne odrednice svojega djelovanja Roguljić je istaknuo protivljenje Centru Lećevica.

- Nije prvi put da upozoravam na mogući ekocid jer se to područje nalazi na jako krškom terenu. Odvođenjem  stotina tisuća tona otpada na to područje  možemo napraviti ekološku katastrofu, da se sav vodni resurs Splitsko-dalmatinske županije u jednom trenutku uništi - istaknuo je.

Dok, kako je rekao, Lećevicu gura HDZ, objasnio je stanje na Karepovcu...

- Karepovac koji uzrokuje zdravstvene probleme jednostavno nije saniran kako treba, 110 milijuna kuna koje je trebalo prikupiti u gradskoj blagajni netragom je isparilo, a nitko ne zna gdje je taj novac. Svi se prave ludi - naveo je.

Uz taj namjenski novac te uz sredstva iz EU fondova ideja mu je sortirnice i reciklažna dvorišta na Karepovcu.

- Jednim dijelom da se sanira, a dijelom napravi jedno moderno odlagalište smeća - predlaže.


Nakon konferencije za medije na kojoj je predstavljen kandidat, HRAST-ov gradonačelnički kandidat Mihael Darko Burazin otkrio je medijima da je podnio kaznenu prijavu protiv Olivera Frljića i intendanta Gorana Golovka

- Obećao sam podnijeti kaznenu prijavu ako se predstava održi i ona je podnesena danas. Radi se o evidentnim kaznenim djelima javnog poticanja na nasilje i mržnju te povrede ugleda Hrvatske - obrazložio je.

Naglasio je kako je prijavu podnio osobno, a ne u ime Hrasta.

- Očekujem da država postupi po zakonu, da se prihvati kaznena prijava. Ja ću osobno tražiti da prijava bude i šira, tražit ću naknadu za duševnu bol. Samo postavljanje te predstave je napravljeno s ciljem da ponižava i povrijedi ljude. Možda okupimo i širi krug ljudi, mislim da svi koji su bili na prosvjedu se tako osjećaju. Kad već gospodin Mesić dobiva za duševnu bol 40.000 kuna, zašto ne bi mi hrvatski branitelji i građani Splita. Kaznena prijava i naknada štete su s ciljem da se predstava ne održi nikada više na prostoru Hrvatske - navodio je.

Upitali su ga mediji je li on pogledao predstavu.

- Nisam, ali se mogu vidjeti dijelovi - odgovorio je.

Dodao je i da je bila gospođa iz DORH-a na predstavi pa je nepotrebno da oni pribavljaju svjedoke.

Vaša reakcija na temu