Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Makarski termo preslikači za europsko tržište: ITG obrt dobio 300 tisuća kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj!

Makarski termo preslikači za europsko tržište: ITG obrt dobio 300 tisuća kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj!

Realizacija projekta je trajala osam mjeseci, a sredstva su odobrena na natječaju 'E-impuls'

ITG obrt iz Makarske je uspješno realizirao projekt 'Povećanje konkurentnosti ITG obrta automatizacijom proizvodnje termo preslikača', za koji su mu odobrena bespovratna sredstva na natječaju 'E-impuls'. Realizacija projekta je trajala osam mjeseci, a kroz njega je nabavljena suvremena linija za proizvodnju termo preslikača koja uključuje 3/4 automatski stroj za sitotisak, stroj za automatsko pozicioniranje tiskanica, stroj za posipanje termo praha, tunelsku peć s transportnim trakom i uređaj za automatsko slaganje tiskanica. Ukupna ugovorena vrijednost projekta je 593.101,89 kn, od čega udio financiranja iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosi 300.000,00  kn.

Projektom je provedena optimizacija i automatizacija poslovnih procesa i modernizacija proizvodnje s ciljem stvaranja dodane vrijednosti kupcima, generiranja nove potražnje i povećanja konkurentnosti na domaćem i inozemnom tržištu termo preslikača.

Nova proizvodna linija će omogućiti zadovoljavanje individualnih potreba kupaca i visoku kvalitetu tiska na različitim materijalima prema grafikama licenciranih svjetskih proizvođača i autorskim grafikama obrta. Veliki izbor motiva, vrhunski dizajn i kapacitet proizvodnje od 20.000 termo preslikača dnevno osigurat će zadovoljavanje rastuće potražnje iz Njemačke, Češke, Mađarske, Malte, Slovenije i skandinavskih zemalja.

Inovacijama u procesu proizvodnje unaprijedit će se izrada termo preslikača i organizacija proizvodnje, povećati kapaciteti djelatnika za kreativne poslove u dizajnu novih proizvoda, osigurati kupcima vrhunski proizvodi i povećati dostupnost proizvoda ciljnim grupama.

Realizacijom planiranih aktivnosti će se unaprijediti proizvodni kapaciteti, proširiti proizvodni asortiman, povećati produktivnost rada i cjenovna konkurentnost proizvoda kroz smanjenje operativnih troškova poslovanja.  

Provedbom projekta ITG obrt će zadržati vodeću poziciju na domaćem tržištu proizvoda za dekoraciju tekstila, povećati udio na zahtjevnom inozemnom tržištu i stvoriti preduvjete za geografsko širenje i osvajanje novih tržišnih segmenata.

Odobrena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj omogućit će otvaranje dva nova radna mjesta u proizvodnom pogonu zbog očekivanog povećanja obima posla.

Doprinos projekta društvenoj zajednici se postiže povećanjem prihoda općine i smanjenjem razlika u regionalnoj razvijenosti.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost ITG obrta.


Vaša reakcija na temu