Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Park šuma Marjan sljedeće godine dobiva Centar za posjetitelje

Park šuma Marjan sljedeće godine dobiva Centar za posjetitelje

Ministarstvo turizma je bespovratno dodijelilo 140 tisuća kuna za ovaj projekt

Među gotovo 20 milijuna kuna koje je Ministarstvo turizma bespovratno dodijelilo za razvojne projekte, izabran je i Centar za posjetitelje Park šume Marjan. Dobili su nešto manje od 140 tisuća kuna, a kako nam je kazao Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove za upravljanjem Park šumom Marjan, Centar bi trebao biti otvoren na Dan Marjana nadolazeće godine.

Više nego zadovoljan zbog sredstava, Koharević nam je opisao kako će se rekonstrukcijom objekta nekadašnje trafostanice dobiti Centar za posjetitelje.

Objekt na malo više od 21 kvadrat je lako dostupno mjesto gdje će se odvijati neposredna komunikacija osoblja s posjetiteljima, informiranje, izlaganje i tumačenje.

Mjesto na kojem je smješten je na samom ulazu u Park-šumu Marjan, te je jedno od najprometnijih zona u centru Splita.

- Cilj centara za posjetitelje je da bude centralna točka i ishodište turističkih i informacijskih aktivnosti sa svrhom širenja područnog značaja. Bit će koncipiran na način da se preko njegovog rada educira posjetitelje, potiče promocija ključnih atrakcija Park-šume Marjan, promocija prirodne i kulturne baštine te potiče djelovanje turističkih i gospodarskih kapaciteta - pojašnjava Koharević.

Rekonstrukcija se, dodao je, izvodi unutar samog objekta. Prenamijenit će se prostorije kako bi se dobila adekvatna površina prilagođena inovativnosti u interpretaciji te prilagodba osobama s invaliditetom.

Centar za posjetitelje Park-šume Marjan imat će interaktivni touchscreen, 'led' televizor, te projekciju Marjana u podu prekrivenom staklom.

- Ideja je da se preko navedenih tehnologija povežu kulturna, prirodna, ekonomska, društvena i turistička domena na jednom mjestu - zaključio je Koharević.

Vaša reakcija na temu